Irina Vlah le propune deputaților PAS să treacă un curs de istorie, iar premierul Recean îi urează „călătorie frumoasă” 

565
0

Bașcanul în exercițiu al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a propus, în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 21 iunie, asigurarea unui curs de istorie pentru deputații fracțiunii PAS în Parlament.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Propunerea a fost făcută în contextul în care Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova.

Mai exact, autorii proiectului propun consacrarea zilei de 8 mai ca zi a comemorării si reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Avizul pozitiv a fost suținut de către toți membrii Guvernului Recean, cu excepția bașcanului în exercițiu, Irina Vlah, care a  considerat că inițiativa legislativă nu este altceva decât o încercare de a schimba istoria.

„Acum 78 de ani sărbătoream Ziua Victoriei și eu cred că și părinții dumneavoastră au sărbătorit această zi. Eu nu înțeleg de ce noi am decis, adică nu noi, dar Partidul PAS, să schimbe istoria noastră. Avem multe probleme în domeniul social, economic, energetic și altele. Avem mulți specialiști la Ministerul Educației, Academia de Științe, care pot să prezinte informația pentru deputații din Partidul PAS ce au avut note rele în școala și nu au învățat istoria. Să le predăm lecții”, a protestat Irina Vlah.

Premierul Recean nu a comentat poziția Irinei Vlah și doar i-a urat „călătorie frumoasă la Sankt Petersburg și Tel Aviv”.

Proiectul de lege a fost avizat pozitiv și urmează să fie examinat în Parlament în prima și a doua lectură.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE