Poporul nu va mai achita salarii deputaților Partidului „Șor”. Lipsesc nemotivat de la ședințe. Alți deputați, de asemenea, au fost sancționați 

848
0

Deputații din cadrul fracțiunii Partidului „Șor” în Parlament nu vor mai ridica salarii de la stat. Secretariatul Parlamentului a dispus, începând, cu luna martie, suspendarea achitării drepturilor salariale, indemnizațiilor și compensațiilor deputaților fracțiunii Partidului „Șor”. Măsura rămâne valabilă până la reluarea participării acestora la ședințele plenare și comisiilor permanente din care fac parte.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Precizăm că, actualmente, deputații fracțiunii „Șor” nu participă la ședințele plenare și nici la lucrările comisiilor parlamentare de profil invocând boicotul activităților în Legislativ.

În total, Secretariatul Parlamentului a dispus sancționarea a 11 deputați pentru absențe nemotivate de la ședințele plenare și de la lucrările comisiilor de profil. Sancțiunile au fost aplicate pentru perioada septembrie 2022 – aprilie 2023. Pentru perioada menționată li se va reține o parte din salarii și indemnizații lunare.

Informațiile au fost făcute publice de către reprezentanții Asociației Promo-LEX, care consideră că „informațiile despre absențele motivate și nemotivate ale deputaților de la ședințele plenare sau cele ale comisiilor permanente din care fac parte, precum și măsurile de sancționare pecuniare dispuse în privința acestora trebuie să fie publice, pentru asigurarea transparenței activității deputaților”.

Potrivit legislației, absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la trei ședințe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancționează cu pierderea a 50% din salariu și din alte indemnizații pentru luna următoare. Iar absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la patru și mai multe ședințe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancționează cu pierderea a 75% din salariu și din alte indemnizații pentru luna următoare.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE