La Chișinău va fi deschis oficiul atașatului militar al Cehiei. Fiala: „Vom face pași concreți pentru susținerea Moldovei în parcursul său european”

526
0

În luna august, la Chișinău, va fi deschis oficiul atașatului militar al Cehiei în Republica Moldova. Declarația a fost făcută vineri, 2 iunie, de către ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala, după întrevederea cu omologul său moldovean, Dorin Recean.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Cunoaștem că Republica Moldova este pe cale să modernizeze domeniul apărării și securității. Urmează să fie instalat și un nou radar pentru monitorizarea spațiului aerian, iar în luna august vom deschide un nou oficiu pentru un atașat militar a Cehiei în Republica Moldova, pentru a putea aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul apărării. Vom face pași concreți pentru susținerea Moldovei în parcursul său european și vom rămâne deschiși în continuare”, a dat asigurări șeful Guvernului ceh, Petr Fiala.

La rândul său, premierul moldovean, Dorin Recean, i-a mulțumit omologului său pentru susținerea acordată țării noastre în procesul de obținere a statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană și pentru suportul acordat în vederea trecerii la următoarea etapă: demararea discuțiilor de aderare, care ar putea începe la toamnă.

„Republica Moldova și-a asumat să îndeplinească nouă condiționalități. Majoritatea sunt deja executate și vor fi executate toate pentru raportul pentru UE.  Republica Moldova a format 35 de grupuri pentru ajustarea legislației, normelor și aplicarea lor în practică, în așa fel încât în raportul Comisiei  din octombrie să fie recomandată trecerea la următoarea etapă – negocierea aderării la UE”, a menționat Recean.

„Procesul de reforme pe care trebuie să-l parcurgă Republica Moldova este foarte complex. Nu este o sarcină ușoară. Noi cunoaștem foarte bine ce presupune reforma sistemului justiției. În același timp, suntem conștienți de situația geopolitică, toate amenințările, toate sfidările care există actualmente pentru noi toți. Din acest motiv, ne-am propus să transmitem acest mesaj politic ferm. Nimeni nu se așteaptă la succes imediat în proporție de sută la sută, însă, pe măsură ce veți avansa spre UE, va trebui să întreprindeți pași concreți în contextul tuturor reformelor”, a menționat premierul Cehiei, Petr Fiala.

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE