Ion Sturza: „Alo, domnilor de la guvern, zburăm sau ne târâm ca primatele?”

4984
0

În contextul noutăților când Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) îndeamnă pasagerii Air Moldova, care au rămas la sol și nu au zburat la destinație, să ceară rambursarea costului biletelor, iar operatorul Air Moldova a anunțat despre anularea tuturor zborurilor începând cu ziua de marți, 2 mai 2023, ex-premierul Republicii Moldova, Ion Sturza, într-o postare pe pagina sa de socializare întreabă: „Avem nevoie de Air Moldova? Evident că nu! Dacă tot avem jin bun și fete frumoase, la ce ne mai trebuie și aviație?! Dar…”

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit postării fostului premier, „o țară nu poate exista doar cu industria „bananelor”. Are nevoie și de ceva mai sofisticat. Tehnologie, ceva, scule electronice, inginerie. Astăzi, unii sunt în extaz maximal că mii de băștinași „leagă” cabluri pe la Bălți și Orhei. Tehnologie care nu s-a schimbat de pe timpul Romei Antice, când se legau sandalele.

Viitorul unei națiuni moderne este bazat pe creier, nu pe forța brută.

Îmi aduc aminte de prima generație de manageri și piloți moldoveni de la începutul anilor ‘90, toți foști piloți militari în armata sovietică, care au răspuns la îndemnul „Veniți acasă, măi băieți!”. Rogov, Popov, Țopa… Da, de pe supersonic pe Yak și Tupolev, Antonov. Dar au urmat Embraer, Boeing, Airbus, Saab. Sute de piloți și ingineri cu nume moldovenești instruiți. Elita profesională a națiunii. Ce s-a întâmplat la un anumit moment? Unora li s-a urcat kerosenul la cap, alții a lehamite au plecat în alte „ceruri”. În aviația națională au triumfat cordeala și incompetența. Încununate cu privatizarea Air Moldova către… ați ghicit, Ilan Șor! De cine? Ați ghicit! Lista celor 8.”

Ion Sturza afirmă în postarea sa: „Am insistat, avem nevoie de un nou îndemn, „Veniți acasă, măi băieți!” Și să salvăm aviația civilă, că cea militară a rămas doar cu un “kukuruznik”. Alo, domnilor de la guvern, zburăm sau ne târâm ca primatele?”

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE