Greceanîi a demisionat. După vizita reprezentanților săi la Moscova, socialiștii trec prin schimbări importante: „S-au dus să pupe cizma rușilor”

1242
0
Foto: agora.md

Zinaida Greceanîi nu mai este președinte al fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Deputata și-a anunțat demisia din această funcție în cadrul ședinței plenare a Parlamentului de joi, 13 aprilie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Colegii mei au acceptat demisia mea din funcția de președinte al fracțiunii”, a anunțat Greceanîi. Locul acesteia la șefia fracțiunii BCS a fost preluat de vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrîncea, care acum două zile a fost înlăturat de la șefia PSRM în favoarea lui Igor Dodon, revenit după o pauză la cârma formațiunii, aproape imediat, după vizita deputaților PSRM la Moscova.

„O întrebare legitimă către fracțiunea BCS – ce au căutat la Moscova?  De ce au mers să se întâlnească cu „Rusia Unită”, cu partidul criminalului căutat de Curtea Internațională de la Haga – Putin? Ei au evitat să răspundă și au băgat capul în nisip, se prefac că cetățenii nu au dreptul să audă acest răspuns. Eu le-aș sugera să spună așa cum este. S-au dus să pupe cizma rușilor, să-i asigure că ei mai pot fi folosiți în interesele Federației Ruse în Republica Moldova”, a menționat în plenul Parlamentului deputatul PAS, Adrian Cheptănaru.

Intervenția lui Cheptănaru i-a enervat pe deputații BCS.

„Noi am fost la un forum economic foarte important. Ce e asta economie nu vă duce nici mintea, nici capul, habar nu aveți și nici nu vă interesează acest domeniu de la noi din țară…  Dați de rușine PAS-ul cu ieșirile tâmpite și neinspirate. V-aș sugera să nu ne dați lecții de moralitate. Apucați-vă odată de lucru și scoateți țara din mizerie”, a ripostat deputatul BCS, Grigore Novac.

Unii deputați le-au adus aminte colegilor că suntem în Săptămâna Patimilor.

„Nu cred că este frumos. Azi e Joia Mare, să avem o abordare mai creștinească, mai colegială. Haideți să depășim aceste momente și să nu ne atacăm reciproc. Să arătăm maturitate ca să putem lucra împreună”, a îndemnat deputatul PAS, Ion Groza.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE