CA câștigă într-un nou dosar ce vizează prezentarea la RTR Moldova a știrilor despre acțiuni militare în Ucraina și incendiul de la Centrala Zaporojie

476
0

Consiliului Audiovizualului (CA) a obținut câștig de cauză în prima instanță pe marginea deciziei din 23 martie 2022, prin care RTR Moldova a primit patru amenzi în sumă de 26 000 de lei pentru prezentarea unilaterală a subiectelor despre acțiunile militare desfășurate pe teritoriul Ucrainei și despre incendiul de la Centrala nucleară de la Zaporojie, în programul informativ în limba rusă „Вести-Moldova”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În buletinul de știri din 03 martie 2022, referitor la acțiunile militare din regiunile Lugansk și Donețk, RTR Moldova nu a prezentat principalele puncte aflate în opoziție, reflectând doar declarațiile reprezentantului Ministerului Apărăii din Federația Rusă.

În știrile din 04 martie de anul trecut, subiectul referitor la incendiul de la Centrala nucleară Zaporojie are la bază, în exclusivitate, declarațiile reprezentantului Ministerului rus al Apărării și nu conține alte informații cu substrat documentat și probe concludente care ar confirma afirmațiile și acuzațiile aduse, știrea având un caracter lipsit de echilibru.

Astfel, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins pe 07 aprilie 2023, drept neîntemeiată, cererea înaintată de SRL „TV-Comunicații Grup”, fondatoarea serviciului media audiovizual „RTR Moldova”, prin care solicita anularea amenzilor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE