O nouă amânare la CSP. Președinta Motuzoc le cere colegilor „mai mult respect”

476
0

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a fost amânată din nou. Membrii Consiliului nu au fost în capacitate să desfășoare ședința din cauza lipsei de cvorum.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Indignată de situația în care mai multe ședințe la rând sunt amânate din aceeași cauză, președintele CSP, Angela Motuzoc, a menționat că „situația devine de neînțeles” și le-a cerut colegilor absenți „mai mult respect”.

„Facem un apel public către colegii noștri din CSP pentru ca să respecte, să manifeste mai mult respect față de procurori. Pentru că, de fapt, activează și poate sunt salarizați de CSP. Evident că această situație rămâne de neînțeles și rămâne doar societatea să-și facă concluziile în cazul dat”, a menționat Motuzoc.

Agenda ședinței de astăzi va fi examinată miercurea viitoare, pe data de 15 februarie, atunci când a fost stabilită o nouă zi de ședință. Totodată, președinta CSP a ținut să specifice că agenda conține „foarte multe proceduri disciplinare”, care trebuie să fie examinate.

„Consider și sper că colegii vor manifesta mai multă seriozitate față de ședințele Consiliului si vom putea examina subiectele planificate”, a menționat Motuzoc.

Precizăm că spiritele în CSP s-au aprins în contextul organizării concursului pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

La sfârșitul lunii ianuarie, membrii CSP au decis să respingă propunerea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, care a cerut anularea concursului respectiv, iar sesizarea lui Iulian Groza, unul dintre membrii  Comisiei Speciale de preselecție, a fost respinsă și transmisă Procuraturii Generale spre examinare. În ziua următoare, toți membrii Comisiei Speciale și-au anunțat demisia.

În cadrul ședinței de joi a CSP urma să fie examinată inclusiv „informația parvenită de la Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE