Patru sportivi din Moldova, medaliați la Mondialele de sambo

172
0

Delegația Republicii Moldova, condusă de emeritul antrenor și selecționerul echipei naționale Iuli Peaticovschi, a revenit acasă cu patru medalii, adjudecate la Campionatele Mondiale de sambo pentru tineret, juniori și cadeți, derulate în intervalul 13-17 octombrie 2022 la Erevan (Armenia). Astfel, bălțeanul Andrei Peaticovschi (cat.79 kg) a devenit vicecampion mondial la cadeți (Under-16), cedând în finală reprezentantului FIAS (Federația Internațională de Sambo), Ivan Pavliucenkov. De medalii de bronz s-au învrednicit Talip Kasymbayev (Kirghizstan) și Nurdaulet Iliyassuly (Kazahstan).

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

La feminin, Irina Florea (44 kg, cadete) a cucerit medalia de bronz, ca și Togzhan Dauletkeldi (Kazahstan). Pe primele două locuri s-au clasat Undrakhbayar Naranbayar (Mongolia) și Daria Priimak (FIAS). La junioare (U-18) în posesia distincției de bronz a intrat moldoveanca Alina Burghelea (80 kg), iar la juniori pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat compatriotul nostru Egor Neciporuc (88 kg).

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT