Patru sportivi din Moldova, medaliați la Mondialele de sambo

537
0

Delegația Republicii Moldova, condusă de emeritul antrenor și selecționerul echipei naționale Iuli Peaticovschi, a revenit acasă cu patru medalii, adjudecate la Campionatele Mondiale de sambo pentru tineret, juniori și cadeți, derulate în intervalul 13-17 octombrie 2022 la Erevan (Armenia). Astfel, bălțeanul Andrei Peaticovschi (cat.79 kg) a devenit vicecampion mondial la cadeți (Under-16), cedând în finală reprezentantului FIAS (Federația Internațională de Sambo), Ivan Pavliucenkov. De medalii de bronz s-au învrednicit Talip Kasymbayev (Kirghizstan) și Nurdaulet Iliyassuly (Kazahstan).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La feminin, Irina Florea (44 kg, cadete) a cucerit medalia de bronz, ca și Togzhan Dauletkeldi (Kazahstan). Pe primele două locuri s-au clasat Undrakhbayar Naranbayar (Mongolia) și Daria Priimak (FIAS). La junioare (U-18) în posesia distincției de bronz a intrat moldoveanca Alina Burghelea (80 kg), iar la juniori pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat compatriotul nostru Egor Neciporuc (88 kg).

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE