Tenismena Lia Belibova, la primul ei titlu ITF

147
0

Tânăra tenismenă Lia Belibova (13 ani) a cucerit primul ei titlu ITF World Tennis Tour pentru juniori, la un turneu de seria J5, ce a avut loc în perioada 10-16 octombrie a.c. la Istanbul (Turcia). Sportiva noastră a excelat în proba de dublu, pe acoperământ hard. Lia a făcut echipă cu reprezentanta gazdelor, Leyla Nilufer Elmas, ele fiind desemnate cap de serie nr.3.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În primul lor meci la acest turneu, perechea moldo-turcă a învins în două seturi cuplul internațional alcătuit din Zumra Balkan (Turcia) și Rebecca Malmstrom (Suedia), scor 6-2, 7-5. Apoi Belibova și Elmas au trecut în sferturi de capii de serie 6, Defne Erbakan / Deren Ozel (ambele din Turcia), cu un simetric 6-1, 6-1. În semifinale, viitoarele campioane le-au surclasat cu 6-2, 6-4 pe favoritele principale ale competiției, Nisa Bulut / Simay Keles, sportive din țara semilunii și a stelei. În partida decisivă, Lia Belibova și Leyla Nilufer Elmas au învins echipa turcoaicelor Sehrazat Dagci și Irmak Ozturk, capi de serie 8, înscriind pe tabela electronică de marcaj scorul final de 6-3, 6-2.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT