LC de minifotbal: Evoluție meritorie pentru echipele din Moldova

447
0

Trei echipe din Republica Moldova au ieșit în evidență într-o lumină favorabilă grație prestației demonstrate în cadrul Ligii Campionilor de minifotbal (versiunea socca: 6×6). Turneul s-a desfășurat în perioada 25-28 august curent, fiind găzduit de orașul Maribor (Slovenia). Turneul intercluburi a întrunit la Complexul „Tabor Sports Park” cele mai bune 34 de echipe de minifotbal de pe bătrânul continent.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

O evoluție de-a dreptul meritorie a avut-o formația FC Tiraspol, care s-a clasat în topul primelor opt echipe europene. Lotul Clubului de fotbal de pe malul stâng al Nistrului mai întâi a câștigat grupa preliminară (nr.6), trecând într-o manieră cât se poate de categorică mai întâi de FC Tooflleb (România), scor 4-0, apoi de PDO (Oman): 5-0. În al treilea lor meci, tiraspolenii au remizat într-o luptă strânsă cu echipa din Ungaria, Ezsi Euro Trans Kft: 3-3. Astfel, FC Tiraspol s-a calificat în etapa play-off, unde, în optimile de finală, i-a surclasat fără drept de apel pe grecii de la Cometas, scor 5-0. În sferturi însă reprezentanta Moldovei a cedat cu 2-4 în fața unei alte echipe din Ungaria, Ascona Haus Kft.

De asemenea, în etapa eliminatorie a competițiilor a acces Dynamis Chișinău, care în grupa 2 a învins formațiile Orly Wroclaw (Polonia), scor 3-2, și Limassol Animlas FC (Cipru): 3-0. A treia partidă, disputată în compania gazdelor de la NK Ekosen Kapela, s-a încheiat cu scor alb. În optimile de finală, chișinăuienii au remizat cu polonezii de la Dzbany Lodz, dar pe final au cedat în urma executării loviturilor de departajare.

A treia echipă ce a reprezentat Moldova la cel mai prestigios turneu continental intercluburi a fost Geotermal Chișinău. În grupa 4, compatrioții noștri au învins cu un neverosimil 8-1 formația AC Thailand (Germania), după care însă au pierdut la limită în meciurile cu Red Fire (Bulgaria), scor 1-2, și cu BJM Krakow (Polonia): 2-3.
Reamintim că în perioada 10-18 septembrie a.c. la Budapesta (Ungaria) va avea loc Campionatul Mondial de minifotbal (socca). Reprezentativa Moldovei va evolua în cadrul Grupei „D”, unde va avea de înfruntat Brazilia, Belgia, Georgia şi Kenya.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE