Echipa Școlii Sportive din Dubăsari, campioană a Moldovei la baschet

831
1

Cei mai buni jucători de baschet ai țării din categoria de vârstă Under-14 s-au confruntat în faza decisivă a Campionatului Moldovei-2021/2022 pentru băieți, finalizată pe 15 mai a.c. și găzduită în incinta Școlii Sportive „Speranța” din Chișinău. Turneul s-a desfășurat în sistem elvețian (fiecare cu fiecare), punând față în față șase echipe (câte două cele mai bune formații din trei zone geografice ale Campionatului).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În ultimul meci al zilei, echipa Școlii Sportive pentru Copii și Tineret nr.2 din Dubăsari, pregătită de renumita antrenoare Natalia Svișciova (în calitate de jucătoare a câștigat Euroliga europeană – Euroleague Women), s-a impus fără drept de apel în fața celor de la instituția specializată de învățământ din Bălți (ȘSS nr.1), scor 86-58, asigurându-și astfel titlul de campioană a Republicii Moldova!

De remarcat că suspansul s-a menținut până în ultima zi de concurs, când a fost stabilită configurația clasamentului final. Astfel, medaliile de argint au revenit discipolilor Școlii Specializate a Rezervelor Olimpice pentru Copii și Tineret nr.1 din Tiraspol, care au cedat doar o singură dată, într-o luptă strânsă în meciul cu principalii lor rivali, elevii ȘSCT nr.2 Dubăsari: 65-69 (13-17, 19-16, 18-17, 15-19). Podiumul de premiere a fost completat de echipa ȘSROCT nr.2 din Bender, care în timpul adăugat de arbitri și-a învins concurenții de la ȘS „Speranța”, scor final 77-72 (13-12, 21-18, 18-17, 12-17, 13-8).

La ceremonia de premiere, președintele Federației de Baschet din R. Moldova (FBM), Alexandru Abramciuc, și secretarul general al forului de profil, Nichita Știrbu, au înmânat învingătorilor Cupa. De asemenea, premianții au beneficiat de medalii, diplome și premii în bani, oferite de FBM. „Avem o tânără generație de jucători extrem de promițători, pe care sperăm să-i vedem evoluând în viitor și la formațiile de top pentru seniori”, a menționat Alexandru Abramciuc.

Titlul de Cel mai bun jucător al Campionatului Moldovei (MVP) și l-a adjudecat Artiom Serbin (ȘSCT nr.2 Dubăsari), iar în componența echipei simbolice a turneului au fost incluși Maxim Gogul (Dubăsari), Constantin Borodin (Bender), Vladimir Niță (Bălți), Dmitri Dogadov și Edvard Zait (ambii din Tiraspol). Ei au primit invitația să se antreneze alături de selecționata țării Under-16, în vederea perfecționării măiestriei sportive și dobândirii experienței de joc la un nivel superior.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU