Rezultate remarcabile pentru tinerii tenismeni

641
0
Lia Belibova (prima din stânga)

Generația în afirmare a tenismenilor moldoveni a început în forță acest an, continuând să ne uimească cu rezultate remarcabile obținute la importante competiții desfășurate pe arena internațională (vezi Gazeta de Chișinău din 11 și 18 martie).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Lia Belibova a excelat la Cupa Soul de la Istanbul, câștigând trofeul principal în proba de dublu (U-14). Sportiva noastră a evoluat în pereche cu suedeza Rebecca Malmström, ele impunându-se cu 6-0, 6-2 în meciul lor inaugural la acest turneu, disputat în compania tenismenelor din Bulgaria, Anastasia Barzakova și Rafaela Simeonova. În faza sferturilor, echipa moldo-suedeză a avut de înfruntat rezistența turcoaicelor Esila Toklu și Melis Yildirim: 5-7, 6-1, 11-9. În semifinale, favoritele noastre și-au surclasat cu 6-4, 6-1 concurentele din Kazahstan, Sofia Issakova și Satima Toregen, ca în finala mare să se impună în fața capilor de serie 1, Sofie Hettlerova (Cehia) / Anna Karțeva (Rusia), scor 6-2, 6-0.

În aceeași probă de dublu, tot la U-14, compatrioata noastră Iana Semichina și-a adjudecat Cupa Ahmet Erguden de la Antalya, evoluând în echipă cu rusoaica Rada Zolotariova. Rând pe rând, ele au trecut de Deniz Çakil / Leman Nur Serper (Turcia, 6-0, 6-2), Amalia-Sofia Nicoli / Mara Pană (România, 6-4, 6-0), Esila Toklu / Melis Yildirim (6-0, 6-1), Sofia Issakova / Satima Toregen, scor strâns 7-6 (7-3), 7-6 (7-2), Flavia Elena Ogrezeanu / Alexia Ioana Tatu (România, 6-1, 6-3).

Conaționalul nostru Bogdan Marius (categoria U-16) s-a clasat pe locul 2 premiant în cadrul Cupei Bestar, care s-a derulat la Iași. Tenismenul moldovean reprezintă Clubul Sportiv Tema Sport Onești din România, reușind mai întâi să-i învingă, în cadrul meciurilor din Grupa „A”, pe Ștefan Codrin Balasca (6-0, 6-1) și pe Ștefan Maximilian Belu (6-2, 6-1). În finală el s-a confruntat cu favoritul principal al competiției, câștigătorul Grupei B, Daniel Uță, cedând cu 0-6, 1-6.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE