Rezultate remarcabile pentru tinerii tenismeni

325
0
Lia Belibova (prima din stânga)

Generația în afirmare a tenismenilor moldoveni a început în forță acest an, continuând să ne uimească cu rezultate remarcabile obținute la importante competiții desfășurate pe arena internațională (vezi Gazeta de Chișinău din 11 și 18 martie).

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Lia Belibova a excelat la Cupa Soul de la Istanbul, câștigând trofeul principal în proba de dublu (U-14). Sportiva noastră a evoluat în pereche cu suedeza Rebecca Malmström, ele impunându-se cu 6-0, 6-2 în meciul lor inaugural la acest turneu, disputat în compania tenismenelor din Bulgaria, Anastasia Barzakova și Rafaela Simeonova. În faza sferturilor, echipa moldo-suedeză a avut de înfruntat rezistența turcoaicelor Esila Toklu și Melis Yildirim: 5-7, 6-1, 11-9. În semifinale, favoritele noastre și-au surclasat cu 6-4, 6-1 concurentele din Kazahstan, Sofia Issakova și Satima Toregen, ca în finala mare să se impună în fața capilor de serie 1, Sofie Hettlerova (Cehia) / Anna Karțeva (Rusia), scor 6-2, 6-0.

În aceeași probă de dublu, tot la U-14, compatrioata noastră Iana Semichina și-a adjudecat Cupa Ahmet Erguden de la Antalya, evoluând în echipă cu rusoaica Rada Zolotariova. Rând pe rând, ele au trecut de Deniz Çakil / Leman Nur Serper (Turcia, 6-0, 6-2), Amalia-Sofia Nicoli / Mara Pană (România, 6-4, 6-0), Esila Toklu / Melis Yildirim (6-0, 6-1), Sofia Issakova / Satima Toregen, scor strâns 7-6 (7-3), 7-6 (7-2), Flavia Elena Ogrezeanu / Alexia Ioana Tatu (România, 6-1, 6-3).

Conaționalul nostru Bogdan Marius (categoria U-16) s-a clasat pe locul 2 premiant în cadrul Cupei Bestar, care s-a derulat la Iași. Tenismenul moldovean reprezintă Clubul Sportiv Tema Sport Onești din România, reușind mai întâi să-i învingă, în cadrul meciurilor din Grupa „A”, pe Ștefan Codrin Balasca (6-0, 6-1) și pe Ștefan Maximilian Belu (6-2, 6-1). În finală el s-a confruntat cu favoritul principal al competiției, câștigătorul Grupei B, Daniel Uță, cedând cu 0-6, 1-6.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT