APCE a recunoscut Transnistria ca teritoriu aflat sub ocupație rusă

890
1

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat, marți, 15 martie, o hotărâre importantă prin care recunoaște că Transnistria, parte integrantă a Republicii Moldova, este un teritoriu ocupat de Federația Rusă, transmite agenția UNIAN, citată de „Gazeta de Chișinău”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Decizia a fost luată în contextul pregătirii unui document mai amplu care prevedea excluderea Federației Ruse din Consiliul Europei. Eurodeputații au introdus în acel act o serie de amendamente, unul dintre acestea vizând statutul acestui teritoriu moldovenesc. Remarcăm că așa-zisa rmn este calificată pentru prima dată la un asemenea nivel, oficial, drept „teritoriu ocupat”. Până acum, în Consiliul Europei, referitor la acest spațiu, era folosit termenul „teritoriu controlat de facto de Rusia”. 

Membrii APCE au adoptat unanim o rezoluție privind excluderea FR din această organizație, însă Rusia a părăsit deliberat APCE.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU

  1. […] Din toți membrii Delegației R. Moldova la APCE, doar doi au votat în favoarea rezoluției APCE, Mihai Popșoi și Iulian Groza, care pe lângă solicitarea cu referire la retragerea Rusiei din Consiliul Europei conține și amendamentul potrivit căreia Transnistria este declarată teritoriu ocupat de Rusia. […]