Vitalie Dani va cânta și muzică populară

1010
0

Piesa ,,Dragi învățători” a lui Vitalie Dani va atinge în curând majoratul. De aproape 18 ani cântecul este interpretat la toate sărbătorile dedicate cadrelor didactice. Contactat de GAZETA de Chișinău, interpretul ne-a relatat contextul în care a apărut această melodie pe care au îndrăgit-o profesorii din întreaga republică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La începutul anilor 2000, Vitalie Dani a avut un concert dedicat învățătorilor care l-a marcat, atunci a simțit că trebuie neapărat să le dedice o melodie profesorilor.

,,Atunci Viorica Nagacevschi îmi scria textele. Aveam acele rânduri «Dragi învățători, scumpii profesori». Am vrut să aduc mesajul că ei sunt foarte importanți, profesia lor este cu totul specială pentru o societate care vrea să se dezvolte. La un an distanță, am interpretat-o pentru prima dată. Am citit cuvintele de pe foaie pentru că nu le știam. Din acel moment, această melodie sunt onorat să o cânt în fața profesorilor și să le mulțumesc de fiecare dată pentru acea jertfă pe care o aduc pe altarul învățământului”, ne-a povestit interpretul.

După lansarea piesei, la câțiva ani distanță, Vitalie Dani a interpretat-o pentru prima dată profesorilor săi din fosta școală medie nr. 32 din Chișinău: ,,Am avut niște emoții atât de puternice și atât de frumoase. I-am revăzut pe unii dintre învățătorii mei și le-am mulțumit pentru tot ce au reușit să ne cultive”.

Interpretul ne-a spus că pregătește mai multe surprize pentru publicul său. Lucrează acum la câteva melodii de muzică populară și speră că anul viitor va putea lansa și un album.

,,Pregătim un concert pentru luna noiembrie, lucrăm și la un program de colinde pentru sărbătorile de iarnă. Colaborez cu compozitoarea Maria Stoianov care m-a făcut să cânt și muzică populară. Înregistrez acum câteva melodii și vreau să ajung la un album de muzică populară, sper să fie bine”, ne-a comunicat artistul.

Vitalie Dani și-a lansat primul album audio pe casetă în anul 1998. Piesa ,,Dragi învățători” se găsește în albumul ,,Dulcea mea”, lansat în anul 2004.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE