Document de pozitie al organizațiilor societății civile privind managementul deșeurilor solide în Republica Moldova

789
0

Pe 3 iunie 2021, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ, în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, a organizat evenimentul național „Managementul deșeurilor solide în Republica Moldova: provocări și soluții ale societății civile”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul evenimentului a fost prezentat un document de poziție al organizațiilor societății civile privind managementul deșeurilor solide, care conține o serie de provocări din sector și recomandări de îmbunătățire a situației în domeniul MDS din perspectiva actorilor importanți, precum și detalierea rolului societății civile în acest proces:

  • Autoritățile publice centrale vor aborda problema managementului deșeurilor drept una dintre cele mai importante și vor identifica soluția de țară cea mai potrivită, în baza situației reale din localități și a unui dialog constructiv cu autoritățile publice locale, OSC și cetățeni.
  • Autoritățile publice locale vor elabora planuri locale de management al deșeurilor alături de OSC și cetățenii activi, precum și vor monitoriza sistematic implementarea acestora.
  • Organizațiile societății civile vor implica locuitorii în cea mai largă gamă de activități, menite să majoreze contribuția acestora la sistemul de management al deșeurilor.
  • Mass-media își va continua misiunea de a informa oamenii corect și imparțial cu privire la problemele reale ale societății.

Mai multe recomanări sunt prezentate în Documentul de poziție final, disponibil în limbile română, rusă și engleză.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE