„Strășeni, mon amour” – primul Festival dedicat serviciilor publice de calitate

991
0

Duminică, 8 august, în Rezervația naturală „Codrii” (Strășeni, Lozova) va avea loc festivalul „Strășeni, mon amour”, dedicat serviciilor publice de calitate, cu participarea formației Zdob și Zdub.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Plasat într-un peisaj pitoresc, evenimentul va fi amenajat cu spații pentru odihnă, ateliere pe subiecte ecologice, discuții cu autoritățile publice locale și experți despre serviciile publice, iarmaroc cu produse prietenoase mediului ale meșterilor populari etc.

Festivalul „Strășeni, mon amour” este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, în cadrul Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) – proiectul „Implicare civică, pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni, finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

De asemenea, în proiect sunt implicate cinci primării din raionul Strășeni – Strășeni, Lozova, Vorniceni, Sireți, Zubrești. Evenimentul este organizat și datorită suportului Suediei și Rezervației „Codrii”.

Festivalul „Strășeni, mon amour” a fost creat în contextul modernizării serviciilor publice în regiune ce are loc în prezent cu suportul investițiilor din exterior, dar și nevoii de participare a localnicilor în procesele de bună guvernare locală. Evenimentul își propune să devină o platformă de comunicare neformală cu autoritățile publice, de informare și de comunicare, într-o atmosferă plăcută și degajată.

La festival sunt așteptați oameni din raionul Strășeni, din capitală, din toată republica, adepți ai unui mod de viață civilizat, care se simt parte a societății, se informează, cer autorităților o bună guvernare, dar și se implică unde consideră că este nevoie.

Evenimentul va începe la ora 12:00, cu expoziții, iarmaroc, ateliere, vizite la muzeul Rezervației, odihnă și plimbări.

La ora 19:00, în scenă va ieși cu un program artistic formația Zdob și Zdub.

Accesul este gratuit.

Pentru mai multe detalii legate de logistică – transport, comodități, hrană etc., urmăriți postările evenimentului „Strășeni, mon amour” pe Facebook.

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Implicare civică, pentru servicii publice de calitate” în raionul Strășeni.

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare Centru este Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER, în colaborare cu Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională „Habitat” (AO ADR „Habitat”).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE