Evoluție meritorie a judocanilor moldoveni la JO de la Tokyo

785
0
Victor Sterpu

Vreau să mă refer la prestația merituoasă a judocanilor noștri la Jocurile Olimpice, deși nu le-a ajuns puțin noroc să acceadă într-o fază mai avansată a întrecerii. În sala Nippon Budokan, Denis Vieru (categoria de greutate de 66 kg), s-a duelat în meciul său de debut cu reprezentantul Uzbekistanului, Sardor Nurillaev, campionul Asiei și Oceaniei din acest an.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Victor Sterpu

Timpul regulamentar s-a încheiat remiză, victoria revenindu-i până la urmă conaționalului nostru din cauza că adversarul nu a mai putut continua lupta. În optimi, Denis a dat piept cu brazilianul Daniel Cargnin, dublu câștigător al Campionatelor Panamericane, în 2019 și 2020. Și de această dată meciul s-a finalizat la egal, iar în timpul adăugat discipolul lui Veaceslav Bacal a fost mai activ, însă a fost surprins la contraprocedeu, prin waza-ari, regula „scorului de aur” (Golden Score) nepermițându-i să se revanșeze. Până la urmă, D. Cargnin a devenit medaliat cu bronzul olimpic.

Dominație a lui Denis Vieru

Un alt judoka moldovean, Victor Sterpu (73 kg), în prima sa partidă olimpică a luptat în compania cubanezului Magdiel Estrada, învingător la Campionatele Panamericane din anul curent. Compatriotul nostru a învins prin ippon, după 1 minut și 42 de secunde, executând spectaculosul procedeu kosoto gake („retezarea” de pe picioare a adversarului prin lovirea aplicată din exterior la gambă). În următorul meci, Victor a cedat în fața atletului din Israel, Tohar Butbul, vicecampion european în 2021, care a efectuat două procedee waza-ari, prin aruncarea kata guruma, cu fixarea ulterioară pe tatami.

Denis Vieru

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE