Să ascultăm muzică clasică în aer liber

1015
0

Duminică, 1 august, la ora 19.00, va avea loc un concert extraordinar susținut de orchestra de tineri muzicieni „Moldo Crescendo” în aer liber, în parcul „Alunelul” din Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Credem că toți trebuie să aibă acces la concerte de muzică clasică, iar fiindcă unii nu-și permit să achite un bilet la seria de concerte Summer Night Concerts, avem planificate și concerte cu intrare liberă în parcurile orașului. Primul va avea loc în amfiteatrul din parcul „Alunelul”, se menționează în comunicatul difuzat de Moldo Crescendo.

Este foarte important pentru dezvoltarea unui muzician să iasă cât mai des pe scenă în perioada de formare”, consideră organizatorii evenimentului. Programul concertului include lucrări de Mozart, Haydn, Dohnanyi și Boccherini. Din orchestră fac parte tinerii instrumentiști Daniel Lazăr – vioară, Dominic-Lucian Druțac – vioară, Laurenția Cocieru – violă (Cluj-Napoca), Siluoana Fitocarev – violoncel, Dan-Iulian Druțac – vioară (Londra), Luminița Lupașcu – vioară (Moldova), Daniel Ciobanu – violă (Milan), Maria Bunea – chitară (Viena), Marius Malanețchi – violoncel (Viena), Jan Sekaci – violoncel (Ro/Berlin).

Intrare liberă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE