Să ascultăm muzică clasică în aer liber

809
0

Duminică, 1 august, la ora 19.00, va avea loc un concert extraordinar susținut de orchestra de tineri muzicieni „Moldo Crescendo” în aer liber, în parcul „Alunelul” din Chișinău.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Credem că toți trebuie să aibă acces la concerte de muzică clasică, iar fiindcă unii nu-și permit să achite un bilet la seria de concerte Summer Night Concerts, avem planificate și concerte cu intrare liberă în parcurile orașului. Primul va avea loc în amfiteatrul din parcul „Alunelul”, se menționează în comunicatul difuzat de Moldo Crescendo.

Este foarte important pentru dezvoltarea unui muzician să iasă cât mai des pe scenă în perioada de formare”, consideră organizatorii evenimentului. Programul concertului include lucrări de Mozart, Haydn, Dohnanyi și Boccherini. Din orchestră fac parte tinerii instrumentiști Daniel Lazăr – vioară, Dominic-Lucian Druțac – vioară, Laurenția Cocieru – violă (Cluj-Napoca), Siluoana Fitocarev – violoncel, Dan-Iulian Druțac – vioară (Londra), Luminița Lupașcu – vioară (Moldova), Daniel Ciobanu – violă (Milan), Maria Bunea – chitară (Viena), Marius Malanețchi – violoncel (Viena), Jan Sekaci – violoncel (Ro/Berlin).

Intrare liberă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT