Echipa Moldovei a promovat cu o treaptă în Cupa Davis

530
0

Selecționata de tenis a Republicii Moldova a promovat în Grupa a III-a a Zonei Europene din cadrul Cupei Davis. Realizarea a venit să încununeze evoluția reușită a tricolorilor în cadrul Grupei a IV-a, turneul desfășurându-se în perioada 22-26 iunie curent la Skopje, Macedonia de Nord.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În prima zi de concurs naționala Moldovei s-a impus cu un sec 3-0 în fața reprezentativei statului Andorra, lucru despre care subsemnatul a scris mai în amănunt în numărul precedent al Gazetei de Chișinău.

Consecvența victoriilor

Apoi urmă o victorie colectivă la fel de spectaculoasă obținută în compania echipei Kosovo. Astfel, în prima partidă Ilia Snițari l-a surclasat cu 6-0, 6-1 pe Meldin Mustafi, după care Alexander Cozbinov l-a învins cu același scor pe Fresk Sylhasi. În partida de dublu, Alexander Cozbinov a făcut pereche cu Maxim Cazac, trecând cu 6-0, 6-3 de Granit Bajraliu/Fresk Sylhasi, scor general 3-0.

După aceste victorii obținute fără drept de apel, echipa noastră mai avea nevoie să depășească formația din San Marino, în vederea promovării într-o grupă valorică superioară. Lucru care îi reuși cu brio, cu același însuflețitor și neverosimil scor de 3-0. De această dată meciul însă se dovedi mult mai dificil, adversarii aspirând și ei la promovare. Prima partidă începu cât se poate de bine pentru Moldova, numărul 1 al selecționatei noastre, Ilia Snițari, impunându-se la scor în fața lui Stefano Galvani: 6-2, 6-1. Cel de-al doilea meci i-a adus față în față pe Alexander Cozbinov și Marco De Rossi. Primul set și-l adjudecă compatriotul nostru (6-3), pe al doilea îl cedă cu același scor, impunându-se printr-un efort susținut în cel decisiv (6-3, 3-6, 6-3).

Calificare cu anticipație

Meciul de dublu se dovedi la fel de încrâncenat ca și cel precedent. Primul set a aparținut concurenților noștri, perechii Stefano Galvani/Marco De Rossi (4-6). Apoi Ilia Snițari și Alexander Cozbinov au preluat inițiativa, nelăsând rivalilor lor nicio urmă de șansă, scor final 4-6, 6-3, 6-3, echipa Moldovei calificându-se astfel în Grupa a III-a a Cupei Davis.

În ultima sa partidă din cadrul turneului, care nu mai conta în ecuația de promovare grație succeselor fenomenale obținute de băieții noștri, selecționata Republicii Moldova s-a confruntat cu reprezentativa gazdelor, în care a cedat după o luptă strânsă, extrem de solicitantă, cu 1-2. Astfel, la rampă li s-a permis să iasă componenților mai tineri ai tricolorilor, în vederea acumulării unei experiențe competiționale extrem de prețioase. Chiar dacă în primele două meciuri Andrei Gorban a fost învins de Kalin Ivanovski (1-6, 1-6), iar Maxim Cazac de Gorazd Srbljak (1-6, 0-6), aceste două speranțe ale tenisului moldovenesc au reușit să se mobilizeze exemplar în proba de dublu, învingându-i pe Obrad Markovski și Stefan Micov, scor 2-6, 3-1 (prin abandon).

În clasamentul general, naționala Moldovei s-a clasat pe prima poziție, cu 10 victorii în palmares, fiind urmată de selecționata Macedoniei de Nord (9 victorii), care de asemenea s-a calificat în a III-a grupă valorică.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT