Echipa Moldovei a promovat cu o treaptă în Cupa Davis

716
0

Selecționata de tenis a Republicii Moldova a promovat în Grupa a III-a a Zonei Europene din cadrul Cupei Davis. Realizarea a venit să încununeze evoluția reușită a tricolorilor în cadrul Grupei a IV-a, turneul desfășurându-se în perioada 22-26 iunie curent la Skopje, Macedonia de Nord.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În prima zi de concurs naționala Moldovei s-a impus cu un sec 3-0 în fața reprezentativei statului Andorra, lucru despre care subsemnatul a scris mai în amănunt în numărul precedent al Gazetei de Chișinău.

Consecvența victoriilor

Apoi urmă o victorie colectivă la fel de spectaculoasă obținută în compania echipei Kosovo. Astfel, în prima partidă Ilia Snițari l-a surclasat cu 6-0, 6-1 pe Meldin Mustafi, după care Alexander Cozbinov l-a învins cu același scor pe Fresk Sylhasi. În partida de dublu, Alexander Cozbinov a făcut pereche cu Maxim Cazac, trecând cu 6-0, 6-3 de Granit Bajraliu/Fresk Sylhasi, scor general 3-0.

După aceste victorii obținute fără drept de apel, echipa noastră mai avea nevoie să depășească formația din San Marino, în vederea promovării într-o grupă valorică superioară. Lucru care îi reuși cu brio, cu același însuflețitor și neverosimil scor de 3-0. De această dată meciul însă se dovedi mult mai dificil, adversarii aspirând și ei la promovare. Prima partidă începu cât se poate de bine pentru Moldova, numărul 1 al selecționatei noastre, Ilia Snițari, impunându-se la scor în fața lui Stefano Galvani: 6-2, 6-1. Cel de-al doilea meci i-a adus față în față pe Alexander Cozbinov și Marco De Rossi. Primul set și-l adjudecă compatriotul nostru (6-3), pe al doilea îl cedă cu același scor, impunându-se printr-un efort susținut în cel decisiv (6-3, 3-6, 6-3).

Calificare cu anticipație

Meciul de dublu se dovedi la fel de încrâncenat ca și cel precedent. Primul set a aparținut concurenților noștri, perechii Stefano Galvani/Marco De Rossi (4-6). Apoi Ilia Snițari și Alexander Cozbinov au preluat inițiativa, nelăsând rivalilor lor nicio urmă de șansă, scor final 4-6, 6-3, 6-3, echipa Moldovei calificându-se astfel în Grupa a III-a a Cupei Davis.

În ultima sa partidă din cadrul turneului, care nu mai conta în ecuația de promovare grație succeselor fenomenale obținute de băieții noștri, selecționata Republicii Moldova s-a confruntat cu reprezentativa gazdelor, în care a cedat după o luptă strânsă, extrem de solicitantă, cu 1-2. Astfel, la rampă li s-a permis să iasă componenților mai tineri ai tricolorilor, în vederea acumulării unei experiențe competiționale extrem de prețioase. Chiar dacă în primele două meciuri Andrei Gorban a fost învins de Kalin Ivanovski (1-6, 1-6), iar Maxim Cazac de Gorazd Srbljak (1-6, 0-6), aceste două speranțe ale tenisului moldovenesc au reușit să se mobilizeze exemplar în proba de dublu, învingându-i pe Obrad Markovski și Stefan Micov, scor 2-6, 3-1 (prin abandon).

În clasamentul general, naționala Moldovei s-a clasat pe prima poziție, cu 10 victorii în palmares, fiind urmată de selecționata Macedoniei de Nord (9 victorii), care de asemenea s-a calificat în a III-a grupă valorică.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE