Daniela Cociu, dublă campioană europeană la canoe (FOTO)

684
0
Drumul spre victoria europeană a echipajului Daniela Cociu/Maria Olărașu

Canotoarea Daniela Cociu s-a învrednicit de două medalii de aur și de una de argint la Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret (Under-23) desfășurate în perioada 24-27 iunie curent la Poznan (Polonia).

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Astfel, sportiva originară din Chircăiești, Căușeni, s-a impus la individual, în cadrul regatei C-1, pe distanța de 500 de metri, cu timpul de 2 minute 8.867 de secunde. Pe treapta a II-a a podiumului de premiere a urcat atleta din Croația, Vanesa Tot, cu rezultatul de 2:09.544 min., la o distanță de +0.677 sec. față de lider, iar reprezentanta Federației Ruse, Arina Hojainova, a cucerit distincția de bronz (2:09.744; +0.877).

Daniela Cociu, pe treapta superioară a podiumului de premiere

În cadrul aceluiași turneu, sportivele noastre de 21 de ani (Daniela Cociu/Maria Olărașu) au obținut aurul continental la proba de dublu (C-2, 200 m), cu rezultatul de 44.956 de secunde. Este de menționat că discipolele dublului campion olimpic Viktor Reneiski în lupta pentru întâietate au depășit redutabilele echipaje ale Rusiei, Marina Gureeva/Anastasiya Vajinskaia (45.343; +0.387), și Poloniei, Aleksandra Jacewicz/Julia Walczak (45.85; +0.894).

Mihail Culceac și Mihai Chihaia, deținători ai argintului european

În plus, fetele din R. Moldova au devenit vicecampioane europene la canoe dublu pe distanța de 500 m, înregistrând timpul de 1:58.503 min. Podiumul a fost completat de campioanele Giada Bragato/Bianka Nagy (Ungaria, 1:58.18) și Annika Loske/Ophelia Preller (Germania, 2:00.946). Reamintim că echipajul Daniela Cociu/Maria Olărașu a obținut recent, într-o luptă dramatică, bilete de acreditare olimpică, această realizare fiind o premieră pentru proba de canoe feminin din R. Moldova.

Daniela Cociu/Maria Olărașu, în posesia principalului trofeu continental

Nu au dezamăgit nici compatrioții noștri în cadrul probei masculine de canoe-2, la juniori. Astfel, pe distanța de 500 de metri, echipajul alcătuit din Mihail Culceac și Mihai Chihaia și-a adjudecat distincția de argint, cu rezultatul 1 minut 43 de secunde 500/1000. Ei au fost devansați de perechea din Federația Rusă, Dumitru Rotaru/Maksim Karataev (1 min. 42 sec. 340/1000), pe treapta a III-a podiumului de premiere urcând atleți din România, Florin Drînga şi Cosmin Niţu (1 min. 44 sec. 500/1000).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT