Maia Sandu are informații despre procurori care lucrează pentru Platon și așteaptă reacția lui Stoianoglo

1678
0
Procuratura Generală a R.Moldova

Președinta Maia Sandu susține că deține informații cu privire la procurori care lucrează în interesul controversatului afacerist Veaceslav Platon, iar aparițiile acestuia la TV, care s-au întețit în ultima vreme, ar fi determinate de frica unei noi majorități parlamentare, care va promova reforme ce-i vor bloca orice cale de realizare a unor scheme de corupție. „Atunci când vorbim despre personajele acestea care continuă să-și bată joc de cetățenii R.Moldova, trebuie să știm că ei nu acționează de unii singuri. Din gruparea lui Platon fac parte judecători, procurori și oameni din alte instituții publice, dar și din afara lor, pentru că așa funcționează aceste grupări”, a declarat șefa statului într-o emisiune la Jurnal TV.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, ea a acuzat lipsa unei reacții corespunzătoare din partea procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

„Hoții s-au unit pentru că văd un pericol, folosesc televiziunile pe care le au ca să se promoveze. În cazul lui Platon, lista de ilegalități e lungă, nu există întreprindere serioasă care să nu fi fost atacată de gruparea lui Platon, e vorba de Fertilitatea Călărași, Fertilitatea Strășeni, MoldovaGaz, Red-Nord și multe alte întreprinderi, nu mai zic de bănci și de sistemul de asigurări și de faptul cum a folosit sistemul judecătoresc pentru Laundromat. Cum se poate ca, din `95 încoace, un om să comită atâtea abuzuri și să nu fie sancționat niciodată?”, spune Maia Sandu.

Ea a evitat să facă o legătură directă între Stoianoglo și infracțiunile pe care le impută lui Platon, dar a lăsat să se înțeleagă că procurorul general ar putea fi demis dacă nu demonstrează rezultatele activității sale în lupta contra corupției în sistemul judecătoresc și cel al procuraturii.

Amintim că, anterior, Veaceslav Platon, condamnat și apoi achitat la solicitarea Procuraturii Generale într-un dosar privind „furtul miliardului”, a amenințat-o pe Maia Sandu cu judecata, deoarece l-a numit cap al unei grupări criminale care a adus grave prejudicii economiei R.Moldova. La fel, Platon și-a făcut recent apariția în calitate de persoană de încredere a candidatului independent Veaceslav Valico, considerat o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, declarând într-o emisiune TV că Maia Sandu nu se deosebește cu nimic de oligarhul fugar, „când promovează valorile europene și, în același timp, acționează tupeist împotriva legii și Constituției”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE