Start fulminant de campionat (FOTO)

183
0
Foto: Vadim CAFTANAT

Campionatul Republicii la Moldova de fotbal pe plajă a debutat în noul sezon sportiv pe 5 iunie curent la Stadionul Beach Soccer Arena din Parcul „La Izvor” al capitalei. Meciul inaugural a pus față în față echipele ȘS Dubăsari și Steaua Dental Chișinău, în care câștig de cauză au avut stomatologii, scor 7-4. În următoarele partide, formația CS Grătiești a surclasat fără drept de apel echipa FC Budești (5-1), iar Clubul Tinerețea a reușit în a treia repriză să-și asigure supremația în duelul cu Next ȘS (6-3).

Evenimentul central al zilei l-a constituit confruntarea între eternele rivale, care au disputat recent Supercupa Moldovei: BSC Nistru și CS Djoker, câștigat de primii într-o luptă acerbă. Iar meciul de sâmbătă nu a cedat cu nimic acelei finale de pomină, despre care subsemnatul a relatat săptămâna trecută în paginile Gazetei de Chișinău.

De remarcat că evoluția echipei Nistru Chișinău, antrenată de selecționerul Ruslan Pernai, se află într-o vădită ascensiune, de la meci la meci. Partida a început în forță, portarii ambelor formații având ocazia să-și demonstreze măiestria, ceea ce au și făcut numaidecât. Până la urmă, fotbaliștii de la Nistru reușesc deschiderea scorului, prin căpitanul echipei, Andrei Negară, care înscrie din fața porții. La începutul reprizei secunde Serghei Nicolaiciuc egalează printr-un gol dintr-o poziție similară.

Deznodământul a venit în partea a treia a meciului, când „djokeriștii” au organizat un adevărat asalt la poarta adversă. Atacurile vin în valuri, însă salvează portarul Ruslan Istrati. Apoi urmă un contraatac fulger marca Nistru, oprit printr-un fault, penalty-ul fiind realizat cu calm de Andrei Florea. Djoker răspunse cu aceeași monedă, de această dată prin lovitură de pedeapsă înscriind Serghei Nicolaiciuc (2-2). Următorul gol veni în execuția lui Grigore Cojocari, marcat cu capul după o pasă cu mâna a propriului portar, Ruslan Istrati: 3-2 pentru Nistru. Punctul pe i în această dispută încrâncenată a fost pus de supervedeta din România, Marian Măciucă, supranumit MACI, noua achiziție în echipa lui Ruslan Pernai. Astfel, atacantul scăpă magistral de tutela apărătorului, trimițând puternic cu stângul mingea în plasă, scor final 4-2.

Campioana en-titre, Djoker Chișinău, a cedat, în mod surprinzător, și în al doilea său meci, din cadrul etapei a II-a a turneului, de data aceasta în fața unei debutante, una extrem de ambițioasă, de altfel, Tinerețea, scor 3-9. De menționat că la ediția din acest an a campionatului participă 10 echipe.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here