Surorile Osoianu, suflet din sufletul neamului

1914
0

Surorile Osoianu au în spate peste patru decenii de activitate. Sunt printre cele mai cunoscute interprete de muzică populară de la noi. În perioada pandemiei, când nu au avut concerte, artistele au dat un suflu nou unor piese din anii 80-90.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Am reușit să discutăm cu Iulia Osoianu. Interpreta ne-a spus că au muncit și muncesc în continuare pentru a-și bucura admiratorii.

Am lansat un dublu disc cu cele mai vechi cântece ale noastre, începând din anii 80 până în anii 90. Am făcut un CD cu piese noi, acum vrem să filmăm. Avem multe piese de înregistrat și videoclipuri de filmat”, ne-a comunicat Iulia Osoianu.

Interpretele, pe parcursul anilor, au împărtășit din talentul lor generațiilor tinere.

,,Poate în învățământ ne implicăm mai mult, dar tot ceea ce facem în cultură implementăm în învățământ. Noi întotdeauna am lucrat în paralel. Niciodată nu am lăsat școlile, grădinițele, centrele de creație, tot timpul am avut colective de copii”, ne-a declarat cântăreața.

Recent, Surorilor Osoianu le-a fost conferit titlul de ,,Artist al Poporului”. „Am fost înaintate pentru această înaltă distincție cu vreo 6-7 ani în urmă. Sigur că ne bucurăm, după 40 și ceva de ani de muncă, a ajuns și la noi titlul. Toată lumea ne zicea «artiste ale poporului», dar noi spuneam: noi nu suntem ale poporului, noi suntem din popor, care cântăm pentru popor”, ne-a mărturisit interpreta.

În toți anii de activitate, Surorile Osoianu și-au păstrat autenticitatea, iar Iulia Osoianu ne-a dezvăluit că în spatele succesului este multă muncă: ,,În primul rând, ne place foarte mult ceea ce facem. Îmbinăm creația cu îndrumarea copiilor și cine dacă nu copiii sunt cei care dirijează cursul vieții? Tot ce muncești faci împreună cu copiii, o faci pentru oameni, pentru noi”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE