Supercupa Moldovei la fotbal pe plajă și-a desemnat echipa câștigătoare

971
0
BSC Nistru, deținătoarea Supercupei Moldovei 2021. Foto: Vadim Caftanat și Oleg Bilsagaev

BSC Nistru Chișinău și-a adjudecat, pentru a doua oară consecutiv, Supercupa Moldovei la fotbal pe plajă, învingând campioana națională în exercițiu, Djoker Chișinău, scor 4-3, după seria loviturilor de departajare. Supercupa s-a desfășurat pe 29 mai a.c. și s-a constituit într-o adevărată sărbătoare a performanței și a spectacolului, fiind organizată magistral de Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă din R. Moldova (FSFPM), cu susținerea FMF.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Eduard Crețu, președintele FSFPM (în centru) și Iurie Bulgăreanu, secretarul general al forului de profil, înmânează medaliile formației Djoker

De menționat că publicului spectator i s-a permis pentru prima data în acest an să asiste în tribunele cochetului Stadion Beach Soccer Arena din Parcul „La Izvor” al capitalei. Și putem spune cu toată încrederea că amatorii fotbalului pe plajă autohton n-au rămas dezamăgiți. Atmosfera creată în incinta Arenei de prestația plină de feeric a formațiilor fotbalistice, dar și de echipa de majorete predispunea la savurarea unui spectacol de zile mari. Însă haideți să revenim la meciul propriu-zis.

Antrenorul BSC Nistru, Ruslan Pernai, selecționerul echipei naționale

Duelul portarilor

Prima repriză a fost una de tatonare, ambele echipe căutând să intuiască punctele slabe ale adversarului și să-și protejeze la maximum propriile buturi. La pauză scorul nu a suferit modificări. Iar în partea a doua a meciului cu o deosebită pregnanță au ieșit în evidență portarii. Astfel, Ruslan Istrati, goalkeeperul clubului Nistru, a deschis scorul cu o lovitură puternică de la propria poartă, trimițând mingea în vinclu și trezind exclamații de admirație și uimire în tribune. Replica urmă imediat. De această dată veni rândul lui Oleg Chitoroagă, portarul celor de la Djoker – conduși de antrenor-jucătorul Leonid Podlesnov –, să înscrie cu un șut violent din propriul careu, balonul intrând în plasă și datorită acțiunilor de intimidare ale atacantului djokerist Nicolae Șchiopu, scor 1-1. Iar odată cu fluierul de încheiere a reprizei, Ruslan Istrati a mai marcat încă o dată (2-1), al doilea său gol parcă fiind tras la indigo cu prima reușită, care a dus la deschiderea scorului.

Bucuria victoriei

Spectacolul sportiv a continuat și în mitanul al treilea, când Victor Iordachi reușește egalarea, cu aproximativ trei minute înainte de expirarea timpului regulamentar, trimițând partida în prelungiri. Repriza adăugată, cu o durată de trei minute, nu aduse câștig de cauză niciunei echipe, deși ambele au avut ocazii destule de a trece în avantaj: BSC Nistru – CS Djoker 2-2 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0).

Loteria penalty-urilor

La lovituri de departajare s-au prezentat mai bine discipolii antrenați de Ruslan Pernai: 2-1 pentru Nistru Chișinău (au înscris Nicolae Ignat, Alexandru Eremia, respectiv Serghei Nicolaiciuc). Cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat portarul Ruslan Istrati (Nistru), premiul special fiindu-i înmânat acestuia de Eduard Crețu, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova. Andrei Negară, căpitanul echipei învingătoare, a primit trofeul principal din mâinile lui Nicolae Cebotari, secretarul general al Federației Moldovenești de Fotbal, iar medaliile au fost oferite de către președintele FSFPM, Eduard Crețu, și Iurie Bulgăreanu, secretarul general al forului de profil.

De remarcat că deținătoarea Supercupei Moldovei a obținut dreptul de a reprezenta țara noastră în cadrul turneului internațional Euro Winners Cup 2021, ce se va desfășura în perioada 12-19 iulie curent în orașul Nazaré, Portugalia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE