„Acorduri” eminesciene (AUDIO)

1117
0

Inspirată de versurile lui Mihai Eminescu, formația ,,Akord” a lansat piesa „Vino iar”. Din textul poeziei „De cu nu-mi vii?” au fost preluate câteva rânduri, puse pe o melodie modernă. Într-o postare pe pagină oficială a trupei se menționează că acest cântec ,,continuă șirul producțiilor în stil pop ale băieților, fiind o melodie dansantă”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Lansarea piesei a avut loc pe 8 aprilie, iar cu această ocazie, printr-o postare pe Instagram, membrii trupei ,,Akord” le-au comunicat admiratorilor câteva detalii despre noua producție. Astfel, Eduard Malareu a declarat că au ținut cont de părerile ascultătorilor, iar ideea de a cânta versurile lui Mihai Eminescu a venit de la producătorul trupei.  

,,Anterior lansării acestei piesei am ținut cont de reacțiile și feedback-urile ascultătorilor noștri și am remarcat că ei sunt sensibili și dornici de astfel de texte, de calitate, cu mesaje profunde. Ideea cântării acestor pasaje eminesciene a venit din partea textierului Iurie Badicu, care a evidențiat un vers impresionant și potrivit pentru repertoriul nostru: ,,În lumea asta sunt femei,/ Cu ochi ce izvorăsc scântei,/ Dar, oricât ele sunt de sus,/ Ca tine nu-s, ca tine nu-s”, a menționat Eduard Malareu în postare.

Rândurile poeziei eminesciene au fost puse pe muzica compusă de către interpreții Eduard Malareu, Igor Sîrbu și de textierul Iurie Badicu, orchestrarea îi aparține lui Eugen Doibani, iar de mix și mastering s-a ocupat Sergiu Teacă.

Igor Sîrbu a recunoscut că Eugen Doga a fost cel care i-a motivat să facă muzică pentru texte cunoscute, care au un mesaj frumos.

,,Compozitorul și prietenul nostru Eugen Doga ne-a îndemnat să compunem muzică modernă de calitate pe poeziile unor poeți universali care au scris acum 100 și ceva de ani”, a relevat cântărețul.

Nu e prima dată când băieții de la ,,Akord” interpretează versurile lui Mihai Eminescu. Pe 15 ianuarie, de ziua poetului, formația a lansat piesa ,,Ochiul tău iubit”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT