Maria Cojocari, medaliată cu bronz la Mondialul de scrimă

315
0
Secvență din semifinala disputată de Maria Cojocari (în dreapta)

Maria Cojocari și-a adjudecat medalia de bronz la Campionatul Mondial de scrimă printre cadeți, ce s-a desfășurat în perioada 3-11 aprilie la Cairo, Egipt. Sportiva noastră de 15 ani a evoluat în concursul de floretă, având un parcurs de-a dreptul magistral și obținând în premieră pentru Moldova un rezultat atât de răsunător în acest gen de sport.

Mai întâi Maria Cojocari a trecut de grupe cu patru victorii și o înfrângere, alăturându-se în faza play-off la alte 44 de atlete de pe tabloul principal al competiției. Astfel, ea a învins fără drept de apel sportiva din Emiratele Arabe Unite, Zainb Moosa (scor 5-0), pe cea din Grecia, Stavroula Myrsini Garyfallou (5-2), a surclasat-o pe algeriana Selma Lilia Benchekor (5-3), precum și pe spaniola de 17 ani Claudia Portillo (5-3), cedând în fața reprezentantei Belarusului, Anastasia Nazarova (2-5).

În șaisprezecimi de finală, discipola Școlii sportive de scrimă pentru copii și tineret din Reserva Olimpică, într-o luptă extrem de disputată a depășit-o cu 15-14 pe filipineza Daena Louise Talavera. În optimi, sportiva noastră a trecut la limită de atleta din România, Karina Vasile (15-14), ca în sferturi de finală să se impună pentru a doua oară la aceste competiții în fața grecoaicei Stavroula Garyfallou (15-12). În semifinale, Maria Cojocari a fost învinsă de rusoaica Anastasia Beznosikova (6-12), o atletă în compania căreia este extrem de incomod să concurezi, stânga fiind mâna ei de atac. La rândul ei, sportiva din Federația Rusă a cedat în finală în fața reprezentantei Canadei, Jessica Zi Jia Guo (9-15).

Per total, la Arena acoperită de pe stadionul internațional din Cairo au fost puse în joc 18 complete de medalii în trei probe (sabie, spadă și floretă), la individual și pe echipe, în cadrul Mondialelor de scrimă rezervate juniorilor și cadeților. Reamintim că precedentul Campionat Mondial, programat a se desfășura în 2020 la Salt Lake City, SUA, a fost anulat din cauza pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here