Premierul României: Încă 50.400 de vaccin anti-COVID vor fi livrate în R.Moldova în acest weekend

952
0
Premierul României, Florin Cîțu

Alte peste 50 de mii de doze de vaccin anti-COVID, din lotul de 200 de mii pe care România le acordă gratuit R.Moldova, vor ajunge în acest weekend la Chișinău. Anunțul a fost făcut de premierul de la București, Florin Cîțu, după ședința de joi, 25 martie, a Cabinetului său de Miniștri. „Știți foarte bine, avem angajament de a trimite 200.000 de doze, trimitem încă 50.400 în acest weekend, deci lucrurile merg mai departe”, a spus Cîțu, citat de Agerpres.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

El a mai declarat că, potrivit calendarului de livrare, România ar trebui să primească, până la sfârșitul lunii septembrie, 25,7 milioane doze de vaccin anti-COVID, fâță de o estimare inițială de 20,5 milioane.

Premierul român a precizat că joi numărul de persoane înscrise în platforma de programare pe lista de așteptare pentru vaccinare este de doar 771.663. „Spun doar pentru că, așa cum arată lucrurile, vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane pe zi în prima săptămâna din aprilie, această listă de așteptare va fi epuizată foarte rapid. De aceea, spun că este foarte important să menținem clar mesajul pentru vaccinare, deci trebuie toată lumea să înțeleagă că, dacă vrem să ieșim mai repede din această perioadă, trebuie să ne vaccinăm. V-am spus câte doze vin. Dacă ne uităm la lista de așteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze”, a explicat Florin Cîțu.

Menționăm, în acest context, că cetățenii R.Moldova care dețin și cetățenia României se pot vaccina împotriva COVID-19 și peste Prut. Pentru aceasta ei trebuie să se înscrie pe Platforma Ro Vaccinare, la fel cum procedează și locuitorii României.

La fel, amintim că primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost expediate de România la Chișinău pe data de 27 februarie. Alte 14.400 de doze de AstraZeneca și 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, acordate prin intermediul Platformei COVAX, au fost recepționate de R.Moldova pe 4 și, respectiv, 19 martie.

Campania de imunizare anti-COVID a început în R.Moldova, datorită vaccinului acordat de România și, până la această dată, conform datelor oficiale, prima doză de vaccin a fost administrată unui număr de 30.722 de persoane.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT