Ambasadorii țărilor din UE dau o replică PSRM și lui Șor, după atacurile la adresa lui Peter Michalko

695
0

Ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene acreditați la Chișinău resping recentele atacuri ale PSRM și ale deputatului fugar Ilan Șor lansate la adresa șefului Delegației Uniunii Europene în R.Moldova, Peter Michalko. „Ambasadorii UE și ai statelor membre UE observă evoluțiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor și practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv cele față de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor și în respect deplin față de independența și suveranitatea Republicii Moldova”, se arată într-o declarație comună semnată de ambasadorii Uniunii Europene, Austriei, Belgiei, Bulgariei, Republicii Cehe, Ciprului, Croației, Danemarcei, Estoniei, Franței, Germaniei, Greciei, Irlandei, Italiei, Letoniei, Lituaniei, Olandei, Poloniei, României, Republicii Slovace, Spaniei și Suediei.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„UE și statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară”, accentuează diplomații europeni.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, PSRM i-a acuzat pe „unii ambasadori”, referindu-se în special la Peter Michalko, de „o intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran”. Socialiștii s-au arătat deranjați de „declarațiile frecvente și scandaloase” ale ambasadorului UE cu privire la activitatea Consiliului Audiovizualului (CA) și criticile la adresa unor legi dubioase, adoptate de PSRM în Parlament, cu suportul deputaților din Partidul „Șor” și al transfugilor din gruparea „Pentru Moldova”.

O declarație similară a făcut și Ilan Șor, după ce Peter Michalko s-a arătat îngrijorat de faptul că persoane care au participat la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau în procesul decizional cu privire la formarea unui nou Guvern al R.Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT