Ambasadorii țărilor din UE dau o replică PSRM și lui Șor, după atacurile la adresa lui Peter Michalko

905
0

Ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene acreditați la Chișinău resping recentele atacuri ale PSRM și ale deputatului fugar Ilan Șor lansate la adresa șefului Delegației Uniunii Europene în R.Moldova, Peter Michalko. „Ambasadorii UE și ai statelor membre UE observă evoluțiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor și practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv cele față de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor și în respect deplin față de independența și suveranitatea Republicii Moldova”, se arată într-o declarație comună semnată de ambasadorii Uniunii Europene, Austriei, Belgiei, Bulgariei, Republicii Cehe, Ciprului, Croației, Danemarcei, Estoniei, Franței, Germaniei, Greciei, Irlandei, Italiei, Letoniei, Lituaniei, Olandei, Poloniei, României, Republicii Slovace, Spaniei și Suediei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„UE și statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară”, accentuează diplomații europeni.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, PSRM i-a acuzat pe „unii ambasadori”, referindu-se în special la Peter Michalko, de „o intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran”. Socialiștii s-au arătat deranjați de „declarațiile frecvente și scandaloase” ale ambasadorului UE cu privire la activitatea Consiliului Audiovizualului (CA) și criticile la adresa unor legi dubioase, adoptate de PSRM în Parlament, cu suportul deputaților din Partidul „Șor” și al transfugilor din gruparea „Pentru Moldova”.

O declarație similară a făcut și Ilan Șor, după ce Peter Michalko s-a arătat îngrijorat de faptul că persoane care au participat la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau în procesul decizional cu privire la formarea unui nou Guvern al R.Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE