România depune eforturi ca primele 20 de mii de doze de vaccin anti-COVID să ajungă în R.Moldova cât mai repede posibil

850
0
Campania „Om cu om oprim pandemia”
Campania „Om cu om oprim pandemia”

Primele 20 de mii de doze de vaccinuri anti-COVID, din lotul de 200 de mii pe care România le acordă gratuit R.Moldova, vor ajunge la Chișinău în cel mai scurt timp posibil, promite premierul de la București, Florin Cîțu. După ce va fi publicată ordonanța de urgență cu privire la această donație, aprobată miercuri de Guvernul României, va fi nevoie de o hotărâre de guvern „pe care o vom aproba, dacă este nevoie, într-o ședință online pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid”, a precizat Cîțu, citat de Agerpres. Între timp, R.Moldova rămâne singura țară din Europa în care nu a început încă vaccinarea împotriva COVID-19.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Decizia Guvernului de la București a fost salutată cu promptitudine de președinta Maia Sandu.

„Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

În prezent, potrivit datelor portalului Our World in Data, care monitorizează desfășurarea procesului de vaccinare în întreaga lume, imunizarea a început în toate țările de pe continentul european, cu excepția R.Moldova.

Menționăm că R.Moldova urma să primească în februarie cel puțin un prim lot din cele 156 de mii de doze de vaccin anti-COVID produs de compania Oxford/AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX. Săptămâna trecută, însă, șefa Comitetului național consultativ de experți în domeniul imunizărilor, Ninel Revenco, declara presei de la Chișinău că R.Moldova va primi cu certitudine aceste vaccinuri, însă un termen exact nu este cunoscut încă. Conform planului național de imunizare, vaccinarea ar urma să înceapă imediat ce preparatele vor ajunge în țară.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE