Moldoveni din diaspora: M-am vaccinat pentru că virusul e periculos și am pierdut oameni dragi și colegi

1825
0

În Republica Moldova, vaccinul împotriva COVID-19 încă nu a ajuns, însă unii oameni afirmă că nu se vor imuniza, deoarece vaccinul ar putea avea efecte adverse. Unii moldoveni din diaspora care deja s-au vaccinat le recomandă celor rămași în țară să își administreze vaccinul și să nu asculte diferiți presupuși medici sau profeți.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Veronica Shushu Vatavu, California,  SUA: Am făcut primul vaccin anti-COVID-19, e vorba de vaccinul Moderna. Nu am avut reacții adverse. Consider că orice intelectual și cu o cultură sanitară trebuie să se vaccineze contra COVID-19, or, aceasta este o infecție extrem de contagioasă. Pentru a preveni și controla această molimă, este necesar ca 80-95% din populație să fie vaccinată.

Angela Catana, Dublin, Irlanda: De 10 ani lucrez la un azil de bătrâni.Am muncit în prima linie cu pacienții bolnavi de COVID-19. Respectând toate normele, am avut norocul să nu iau virusul. Am primit prima doză de vaccin Pfizer-Biontech. Nu mi-a fost frică să mă vaccinez, pentru că lucrez în sistemul medical și am văzut cât de periculos este. Pentru că am pierdut oameni dragi și colegi…

Veaceslav Groza, Iași, România: M-am vaccinat de două ori. Necesitatea vaccinării este evidentă: pentru a preveni răspândirea infecției și diminuarea formelor grave. Dar și pentru a scăpa de măsurile antiepidemice care deseori au fost inoportune și exagerate. Deci, pentru a recăpăta libertatea de deplasare. Pentru a ne proteja copiii. Și multe alte argumente pro. Oamenii inteligenți cred în medici.

Valina Ghenea, Kiriat Tivon, Israel: M-am vaccinat de două ori. Mă simt perfect și toate cunoștințele mele care s-au vaccinat la fel se simt bine. Chiar am așteptat cu nerăbdare și sunt recunoscătoare că statul Israel a acceptat să vaccineze și muncitorii străini. Îi sfătuiesc pe toți moldovenii să nu se lase influențați de rețelele de socializare și să se vaccineze fără teamă, doar așa vom scăpa de pandemie.

Olga Cucuruzean, Genova, Italia: Muncesc la o casă de bătrâni. Am făcut prima doză chiar de ziua mea de naștere, pe 12 ianuarie curent. A fost cel mai important cadou. Aici se vorbește foarte mult de vaccin. Să ne gândim că toate pandemiile care au fost în trecut, doar cu vaccin au dispărut. Le-aș recomanda și tinerilor să se vaccineze pentru a-i proteja pe cei vârstnici.

ScepticismAtitudine de neîncredere, de îndoială față de cineva sau de ceva.

Sursa: Dicționarul Explicativ al Limbii Române (DEX)

Autori: Lilia Zaharia și Mariana Jacot, Asociația Presei Independente

Articol publicat în cadrul proiectului „Dezvoltarea gândirii critice asupra populației rurale, elevilor și viitorilor profesori”, implementat de Asociația Presei Independente și finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE