Echipa Media Sport a câștigat turneul Open Cupa Presei la minifotbal

877
0
În poartă, Oleg Bilsagaev. Foto: Aurelia Ciobanu

Turneul deschis Cupa Presei la minifotbal și-a desemnat laureații, 16 echipe disputându-și întâietatea în perioada 31 octombrie – 14 noiembrie curent. Ediția din acest an, una aniversară (a XX-a), a fost consacrată, ca și cele trei precedente, memoriei ziaristului sportiv Вoris Harcenco, un fotograf inegalabil, care a reprezentat presa din Republica Moldova la cele mai importante competiții sportive de pe mapamond.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Formațiile aliniate la startul competiției, exponente a diverse instituții media, companii comerciale și structuri bancare, au fost repartizate în patru grupe. După disputarea a trei runde, fiecare echipă a avut parte în faza eliminatorie (play-off) de un adversar în funcție de rezultatele demonstrate.

Start fulminant

În meciul inaugural – primul după jumătate de an fără minifotbal la noi în țară, din cauza pauzei provocate de coronavirus –, lotul jurnaliștilor Media Sport a surclasat la scor, 14-3, formația Efes Moldova. Este de menționat că jocurile s-au desfășurat în aer liber și fără spectatori, fiind găzduite de Urban Arena din sectorul Botanica al capitalei (Telecentru). Ulterior, după trei victorii din tot atâtea partide disputate, echipa Asociaţiei Presei Sportive din Republica Moldova (APSM), condusă în teren de președintele acesteia Eduard Ciobanu, s-a clasat pe primul loc în grupa „B”. Iar în optimi de finală, Media Sport s-a impus cu un sec 5-0 în fața formației Coca Cola.

Pe muchie…

În faza sferturilor, evenimentele pentru echipa jurnaliștilor sportivi s-au desfășurat după un scenariu total diferit comparativ cu meciurile precedente, formația Moldindconbank fiind un adversar pe cât de puternic, pe atât de experimentat. La încheierea primei reprize, bancarii erau instalați la cârma jocului și conduceau cu 2-0, fiind hotărâți să-și fructifice avantajul în vederea accederii în semifinale. Însă revenirea reprezentanților presei a fost una de spectacol, ei reușind o răsturnare a situației grație golurilor lui Alexandru Fosa (dublă) și Alexandru Russu. Astfel, Media Sport se impune la limită într-un meci extrem de echilibrat și dificil, scor 3-2.

Echipa campioană: Media Sport. Foto: Aurelia Ciobanu

În semifinale, jurnaliștii au dat piept cu extrem de redutabila formație Romstal, care de asemenea venea după o victorie de-a dreptul încrâncenată obținută în compania celor de la Tincomerţ Grup (6-5). Și de această dată, dubla lui Alexandru Fosa se dovedi a fi salvatoare: fluierul final al partidei consemnă un 2-2, scor ce se cerea dezlegat prin lovituri de departajare. La penalty-uri s-au impus reprezentanții presei sportive: 3-2. În cealaltă semifinală, Moldova Agroindbank a trecut cu un lejer 6-2 de formația debutantă 5Aq Invest.

Finala s-a desfășurat pe Urban Arena într-o zi senină de sâmbătă, 14 noiembrie a.c., aducând fața în față echipele Media Sport și Moldova Agroindbank. Câștig de cauză a avut echipa jurnaliștilor, impunându-se prin dubla realizată în primul mitan de Alexandru Russu, scor 2-0. În finala mică, 5Aq Invest a surclasat cu 5-2 lotul celor de la Romstal. Echipa campioană a evoluat în următoarea componență: Oleg Bilsagaev, Eduard Ciobanu (căpitan), Sergiu Carauș, Alexandru Fosa, Cristian Jardan, Ion Fuștei, Maxim Tataru, Veaceslav Burghelea, Alexandru Russu, Dumitru Antoceanu.

Alexandru Fosa, Cel mai bun jucător al competiției. Foto: Aurelia Ciobanu

La ceremonia de închidere, președintele APSM, Eduard Ciobanu, și șeful Serviciului de presă al FMF, Alexandru Grecu, au înmânat premianților diplome și cadouri din partea organizatorilor și partenerilor turneului desfășurat sub egida structurilor sus-numite. Astfel, titlul de Cel mai bun jucător al competiției i-a revenit lui Alexandru Fosa (Media Sport), iar la nominalizarea Pentru fidelitate față de fotbal a învins Gheorghe Soltan (5 Aq Invest). De asemenea, premiul special Pentru măiestrie tehnică i-a fost acordat lui Igor Nartea, Cel mai bun portar fiind desemnat Serghei Pădure (ambii Moldova Agroindbank).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE