Casa părintească a lui Igor Dodon, văzută de la înălțime

7216
5
Casa Galinei Dodon de la înălțime

Mama președintelui Igor Dodon pare să fie cea mai bogată femeie din satul Sadova, raionul Călărași. Aceasta locuiește într-o casă de lux care se evidențiază printre casele vecine, cu mult mai modeste.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Din imaginile făcute cu drona se vede că gospodăria Galinei Dodon, pe lângă casa de locuit, are mai multe acareturi și este aranjată ca la carte.

Luxul din gospodărie este ascuns de privirile oamenilor de rând de un gard masiv.

Mama șefului statului locuiește de una singură în gospodărie, iar din postările lui Igor Dodon pe rețelele de socializare rezultă că acesta vine destul de des la casa părintească, care, potrivit oamenilor din sat, nu mai arată cum a fost odată.

Trecută de 65 de ani, Galina Dodon nu mai lucrează profesoară de limba română la școala din sat. În schimb, femeia este consilieră la al doilea mandat și face parte din PSRM, formațiune pe care a condus-o fiul ei până a deveni președinte. Mai mult, Galina Dodon este membră a Comisiei buget și finanțe din cadrul Consiliului local.

Fosta profesoară de română declară în proprietate casa de 240,8 metri pătrați din satul Sadova, Călărași, precum și trei construcții auxiliare din gospodărie. Imobilele au fost moștenite de la soțul său, decedat în 2013.

În declarația de avere a Galinei Dodon se regăsesc 103 terenuri cu destinație agricolă, cu suprafața totală de 28,3 hectare, evaluate la 387,2 mii de lei. Două dintre loturile declarate, cu suprafața de 11 și, respectiv, 13 ari, părinții lui Igor Dodon le-au primit gratuit în anul 2000, de la administrația locală.

Terenurile au început să fie cumpărate în anul 2013, iar ultimele au fost achiziționate în 2018.

Galina Dodon a avut anul trecut venituri oficiale de 23.597 de lei din pensie, 600 de lei i-a primit ca suport unic de la CNAS, iar suma de 7.024 de lei au constituit dobânda dintr-un depozit bancar.

Oamenii din sat susțin că Igor Dodon și fratele său Alexandru au acaparat mai multe proprietăți la Sadova, cum ar fi fosta tabără de pionieri și fabrica de vinuri. Fosta tabără este înregistrată pe numele unei firme offshore, dar administrator oficial este o persoană din anturajul lui Igor Dodon.

Cât privește fabrica de vinuri, aceasta se află în proprietatea familiei Aghenie, iar administratorul și deținătorul pachetului majoritar de acțiuni este Petru Aghenie, un susținător înfocat al lui Igor Dodon.

În perioada electorală, satul Sadova este împânzit de lozinci în susținerea lui Igor Dodon. În primul tur al scrutinului prezidențial s-au prezentat la urne 976 din cei 2260 de sadoveni cu drept de vot, dintre care 59,2 la sută și-au dat votul pentru consăteanul lor. Mai mult de jumătate din buletinele de vot, în număr de 1284, au rămas neutilizate sau au fost completate greșit.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

5 COMENTARII

  1. […] Gazeta de Chișinău a publicat imagini video făcute cu drona, din care se vede că gospodăria Galinei Dodon, pe lângă casa de locuit, are mai multe acareturi. Luxul din gospodărie este ascuns de un gard masiv. Sursa citată precizează că mama șefului statului locuiește de una singură. Din postările lui Dodon pe rețelele de socializare rezultă că acesta vine destul de des la casa părintească, care, potrivit oamenilor din sat, nu mai arată cum a fost odată. […]

  2. […] Gazeta de Chișinău a publicat imagini video făcute cu drona, din care se vede că gospodăria Galinei Dodon, pe lângă casa de locuit, are mai multe acareturi. Luxul din gospodărie este ascuns de un gard masiv. Sursa citată precizează că mama șefului statului locuiește de una singură. Din postările lui Dodon pe rețelele de socializare rezultă că acesta vine destul de des la casa părintească, care, potrivit oamenilor din sat, nu mai arată cum a fost odată. […]