Profesorii, elogiați prin cântec

1570
0

Profesor” – este titlul mândru pe care îl poartă doar cei mai demni!”, a scris Victoria Lungu într-o felicitare de Ziua profesorului. Pe 1 octombrie, interpreta a lansat și o melodie dedicată lucrătorilor din educație, intitulată ,,Scumpi Profesori”. Piesa descrie profesorii ca pe cei mai buni giuvaiergii, care fac din oameni mici minuni.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Textul piesei e semnat de Marina Morozniuc Adam, muzica și aranjamentul îi aparține lui Radu Duminică, iar de mix și mastering s-a ocupat Sergiu Teacă.

Am vorbit cu Victoria Lungu înainte de lansarea piesei. Din discuția cu artista am aflat că în perioada pandemiei s-a redescoperit pe sine din mai multe puncte de vedere, dar și că a gestionat timpul cu folos. ,,Cât am stat în pandemie am pregătit patru melodii, unele le-am lansat deja. Prima e ,,Salvatori ai omenirii”, pe care am scos-o la început de iunie. După aceea, am lucrat la o piesă de dragoste, tot în genul muzicii ușoare, și la două melodii de muzică populară”, a declarat, pentru GAZETA de Chișinău, Victoria Lungu.

Interpreta ne-a vorbit și despre câteva activități pe lângă cele profesionale: ,,Am făcut sport, am citit foarte mult, am descoperit un pic altfel instagramul, am început să filmez, să fac vlog și în general m-am descoperit din foarte multe puncte de vedere”.

În aceeași discuție, Victoria ne-a comunicat și despre lansarea piesei ,,Scumpi Profesori”, dar și despre faptul că urmează să înregistreze o piesă nouă și să filmeze un videoclip. Totodată, ne-a mărturisit că este foarte activă, dar, din cauza pandemiei, are mai puține evenimente.

Piesa dedicată profesorilor a primit numeroase comentarii, printre care: ,,Sunt profesor pensionar, prin urmare, am trecut și prin viața de elev, dar și prin viața de dascăl. Mă bucură faptul că ați ales să faceți din asta tema unei melodii, la fel de reușită ca și interpretarea și pentru asta vă mulțumesc”, a scris un admirator.

Melodia ,,Scumpi Profesori”, lansată de Victoria Lungu pe 1 octombrie, a adunat peste treizeci de mii de vizualizări pe YouTube.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE