Prima școală de fotbal pe plajă, inaugurată la Chișinău

738
0

O școală specializată de fotbal pe plajă, prima de acest gen în R. Moldova, a fost inaugurată pe 3 octombrie curent de Federația sportivă de profil. Ceremonia festivă prilejuită de acest eveniment a avut loc pe Arena „Beach Soccer Stadium FMF”, amplasată în Parcul „La Izvor” din capitală. De menționat că în cadrul instituției sportive vor fi instruiți reprezentanți ai categoriilor de vârstă cadeți și juniori.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

O sărbătoare a bunăvoinței

În ziua inaugurării, pe terenul de nisip al complexului sportiv, dat recent în exploatare, și-au făcut apariția peste 40 de copii (anii de naștere 2008-2009), reprezentanți ai Școlii Sportive „Fulger” din Ialoveni. Timpul extraordinar de afară – marcat de un soare mângâietor de toamnă și de căldura emanată protector de acoperământul de nisip al stadionului – concorda perfect cu atmosfera de comuniune și voie bună ce sălășluia în sufletele copilașilor, ghidați în activitățile lor de pe terenul de joc de antrenorii Toma Gîrbu și Octavian Cepoi.

După încălzire și exerciții demonstrative, protagoniștii au fost repartizați pe echipe, jucând câteva meciuri amicale. Entuziasmul lor tineresc învăluia în fluide debordante noua arenă, transmițând celor care au avut fericita ocazie să-i privească un sentiment de apartenență la un eveniment festiv ce urmează să dea un nou impuls dezvoltării fotbalului pe plajă autohton.

Prezent la eveniment, Eduard Crețu, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova (FSFPM), a declarat, în exclusivitate pentru GAZETA de Chișinău, cășcoala proaspăt înființată va permite copiilor să cunoască mult mai bine acest gen de sport, să dezvolte anumite abilități ce țin de motorică, dar și de tactica unui meci de fotbal. Vom organiza procesul de antrenamente astfel încât la lecții să poată participa cât mai mulți reprezentanți ai școlilor sportive și ai cluburilor de copii și juniori ce vor dori să practice fotbalul pe plajă. Pentru a pregăti specialiști capabili să antreneze copiii în cadrul școlii, vom organiza la Chișinău seminare în vederea obținerii licenței de antrenor de categoria „C”, la care vom invita lectori și de peste hotare”.

Messi, Ronaldo și Neymar – ași în fotbal pe plajă

Este bine cunoscut faptul că școală latino-americană, inclusiv cea braziliană, a jocului cu balonul rotund are mari afinități cu practicarea acestei probe estivale. De aici vine nivelul înalt de tehnicitate pe care îl posedă sportivii care de mici joacă fotbal pe plajă. Astfel, Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Neymar Jr (Brazilia) și-au început cariera pe plajele Oceanului Atlantic, de la o vârstă fragedă. În acest context, vreau să spun că suntem gata să oferim serviciile Arenei „Beach Soccer Stadium FMF” și pentru cluburile moldovenești din fotbalul mare, în vederea perfecționării măiestriei fotbaliștilor noștri”, a specificat Iurie Bulgăreanu, secretarul general al FSFPM.

Potrivit datelor oferite de FSFPM, la noua școală specializată deja au fost înmatriculați peste 70 de copii, antrenamentele urmând să fie desfășurate în conformitate cu Instrucțiunile cu privire la măsurile antipandemie stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică privind competițiile de fotbal.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT