Oduvancikul

1148
0

Haosul de la putere luptă cu haosul din societate și din opoziția care îi încurcă să conducă și să rezolve problemele în și mai mare haos. Uneori haosul are grijă să dea cu bâta în apărătorii neamului, care, după aproape treizeci de ani de așa-zisă independență, adică tot de haos, au mai îmbătrânit, să le răsucească mâinile și să-i trântească de asfalt.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totul se face pentru instaurarea, prin haos, a ordinii și stabilității, disciplinei și supunerii fără crâcnire, scenariul fiind o copie la indigo a haosului ce se întâmplă în țara nemărginită a fratelui mai mare, unde haosul e stăpân deplin și a devenit marfă de export pentru țări haotice, ca a noastră.

Conducătorul haosului de la noi, un fel de bojii oduvancik principal, păpădia lui Dumnezeu adică, are grijă ca haosul să fie apărat de bravii polițiști ai neamului, care, ca vârstă, le-ar fi acestor apărători copii sau nepoți. Patria, campania electorală și cuceririle socialiste fiind în pericol, oduvancikul îi încurajează pe apărătorii legalității, dreptății și bunăstării, și ei un fel de bojie oduvanciki, să le dea cu bâta combatanților, dar să le-o aplice cu mare grijă, cu tandrețe chiar, așa încât să se simtă minunat, să le pară că zboară și au de toate până la adânci bătrâneți.

Lumea de peste hotare se uită cu invidie la nemulțumiții noștri din stradă și se întreabă de ce nu are și ea parte de un asemenea conducător oduvancik. Poliția din străinătate face schimb de experiență cu poliția de la noi: cum să bată mai plăcut, mai din inimă, ca, după orice acțiune de protest, toată lumea să fie mulțumită.

Oleacă doctorul nostru oduvancik scrie acum un tratat științific despre beneficiile bătăii trase cu grijă, despre cât de importantă este această ramură nouă a medicinei noastre autohtone ce luptă cu succes nu numai cu coronavirusul, dar și cu protestatarii, care, după ce au fost târâți, trântiți și îmbrânciți de poliția noastră vrednică de toată stima, se simt tot mai bine și mai bine.

Vă întrebați cum și de ce se simt astfel? De-atâta!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE