Bayern, imperial

853
0
Foto: theguardian.com
Foto: theguardian.com

Chelsea Londra (Anglia) – Bayern München (Germania) 0-3 (Gnabry, 51, 54, Lewandowski, 76), 66 099 de spectatori.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Timp de trei minute, două combinații cu participarea lui R. Lewandowski care a pasat decisiv, în ambele cazuri pentru S. Gnabry, au pecetluit de facto soarta acestei duble manșe. Iar golul cu numărul 3 înscris de același Lewandowski a șters orice miză din partida retur. La această fază, atacantul polonez a fost asistat de Davies, care a creat practic de unul singur situația de gol printr-o deposedare de la mijlocul terenului și un raid incisiv în careul advers, executat cu o viteză impresionantă pe flancul stâng.

Napoli (Italia) – Barcelona (Spania) 1-1 (Mertens, 30 / Griezmann, 57), 44 388 de spectatori.

Dominaţia gazdelor în prima repriză se materializă în minutul 30 al acesteia. Aflat pe contraatac, P. Zieliński a interceptat mingea respinsă neîndemânatic de adversar în jumătatea acestuia de teren, îi pasă lui D. Mertens, iar belgianul, cu un șut splendid, cu efect, din afara careului, îl execută pe Ter Stegen. În minutul 57, Griezmann a egalat, finalizând din centrarea lui Semedo. Catalanii rămân favoriţi la calificare, chiar dacă Vidal nu va juca în retur, fiind eliminat în minutul 89.

Real Madrid (Spania) – Manchester City (Anglia) 1-2 (Isco, 60 / Gabriel Jesus, 78, De Bruyne, 83-pen.), 75 615 de spectatori.

Real a deschis scorul, însă, pe final de meci, timp de 5 minute şi-a irosit avantajul, trecând în minus. După care urmă şi eliminarea lui Sergio Ramos pentru o eroare comisă din postura de ultim apărător. Arbitrul a procedat corect într-o fază în care faultul totuși a fost inexistent, chiar dacă fundaşul spaniol a pus mâna pe umărul atacantului care, cu acest prilej, căzu de parcă fu secerat cu mitraliera. Astfel, Ramos va absenta în partida retur, iar misiunea echipei regale se anunţă a fi la limita imposibilului.

Olympique Lyon (Franța) – Juventus Torino (Italia) 1-0 (Tousart, 31), 57 335 de spectatori.

Un gol de toată frumusețea dintr-o pasă de pe flancul stâng a lui H. Aouar, înscris în vinclu de la o distanță de 8 metri, oferă echipei franceze un avantaj minim ce va fi extrem de dificil de protejat în returul de pe 17 martie de la Torino.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE