Golul victoriei

1376
0
De la stânga la dreapta: Alexandru Golban, președinte AFSM, Victoria Ţurcanu, Oleg Clipa, membru al comitetului executiv AFSM, Vladimir Colbasiuc, secretarul general AFSM
De la stânga la dreapta: Alexandru Golban, președinte AFSM, Victoria Ţurcanu, Oleg Clipa, membru al comitetului executiv AFSM, Vladimir Colbasiuc, secretarul general AFSM

Victoria Ţurcanu aduce titlul pentru Real Succes

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

O sărbătoare fotbalistică de zile mari s-a desfășurat în seara zilei de duminică, 23 februarie a.c., la „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. Mulțimea de suporteri venită cu intenția să savureze cele două finale – mare și mică – din cadrul Campionatului național la futsal feminin n-a rămas dezamăgită de spectacolul oferit cu generozitate de fotbalistele din teren.

Probă de curaj şi rezistenţă

Partida pentru trofeul principal – dintre cluburile ŞS nr. 11 Real Succes şi Agarista Anenii Noi – s-a constituit într-o adevărată probă de curaj și rezistență fizică, dar și psihică pentru protagonistele din ambele tabere. Către minutul 5 al meciului, jocul tatonărilor luă sfârșit și echipele au inclus viteza la turații maxime. Fazele periculoase se perindau cu repeziciune când la o poartă, când la cealaltă.

Primul moment periculos îl creează fetele de la Agarista, campioana ultimelor două ediţii, „întrevederea” de unul la unul cu goalkeeperul formaţiei adverse soldându-se cu un șut pe lângă poartă. Imediat urmă prima lovitură pe spațiul porții din acest meci, realizată de atacanta echipei Real Succes, execuția magistrală ce țintea vinclul fiind neutralizată printr-o paradă a portarului.

Jocul pe contre nu s-a mai materializat în goluri, scorul alb de pe tabela de marcaj rămânând intact pe parcursul întregii reprize. O uşoară superioritate a echipei chişinăuiene, condusă de pe banca tehnică de antrenorul Victor Greapcă, se păstră şi în mitanul secund. Însă galeria sportivelor din Anenii Noi, mult mai numeroasă şi mai energică decât puţinii suporteri veniţi la Ciorescu din capitală, îşi îndemna favoritele la acţiuni ofensive prin scandări neîntrerupte şi răsunătoare, intercalate cu sunete de tobă şi vuvuzele. Momentul culminant însă întârzia să vină, chit că pregătirea fizică superioară a discipolelor lui V. Greapcă devenea spre finalul meciului tot mai evidentă.

…Golul superb înscris de Victoria Țurcanu, venit în penultimul minut de joc, stârni un val de euforie fără margini în tabăra formaţiei din Chişinău şi zgomot infernal în tribune. Jucătoarea selecționatei și căpitanul echipei a reușit să marcheze din afara careului la colțul lung, după o incursiune pe diagonală de toată frumusețea, executată în plină viteză de la mijlocul terenului. Până la urmă, acest gol s-a dovedit a fi unic în acest meci, aducând mult râvnitul titlu de campioană în fieful echipei Real Succes.

O finală mică cu scântei de foc mare     

Și finala mică se dovedi de un dramatism de cel mai înalt grad. Prima repriză se desfășură sub dominația totală a jocului incisiv demonstrat de fetele de la Alga-PGU Tiraspol. Ele au trecut cu fermitate la cârma partidei, luând un avans de 3 goluri – prin eforturile fructificate pe tabela de marcaj de Violeta Miţul (2), Carolina Ţabur (2) şi Nina Darenscaia – în fața echipei ŞS Ciobruciu GTC: 5-2.

Scor care se menținu și pe parcursul primei jumătăți a mitanului secund, în pofida presiunii crescânde puse pe adversare de formația din dreapta Nistrului, pentru care în prima parte a jocului au înscris Viorica Tonu şi Arina Cechina.

După pauză urmă ceva greu de imaginat. Formaţia din Ciobruciu parcă renăscu din propria cenuşă. Mai întâi Doina Ciobanu marcă în poarta goală după o pasă servită ca pe tavă. Reveni suspansul şi începu un adevărat calvar pentru formaţia din regiunea transnistreană, jucătoarele acesteia nereuşind în niciun fel să depăşească starea de stupoare care parcă le paraliză voinţa şi le înţepeni membrele. Cu două minute înainte de fluierul final iureşul gazdelor nominale face ca defensiva adversă să mai greşească o dată: 4-5, după o execuţie precisă de pe centru, de la marginea careului, realizată de Diana Loghin. Golul egalizator veni în ultimul minut de joc în urma unui dribling spectaculos realizat de Arina Cechina, care reuşi să fenteze întreaga apărare adversă şi să readucă propria echipă pe tărâmul parcă abandonat al speranţelor la o medalie. Speranţe care s-au realizat din plin în urma execuţiei loviturilor de departajare: 2-1 (scor general 7-6) şi formaţia ŞS Ciobruciu GTC îşi adjudecă distincţiile de bronz.

La ceremonia de premiere, președintele Asociaţiei de fotbal în sală din Moldova, Alexandru Golban, a înmânat titlul de Cea mai bună jucătoare a campionatului Cristinei Cerescu (Agarista). Carolina Țabur (Alga-PGU) cu 15 goluri marcate a devenit golgeterul competiţiei, iar Tatiana Toma (Real Succes) a intrat în posesia titlului de Cel mai bun portar.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE