„Sunt român și vorbesc românește”, așa va răspunde Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, la recensământul care se desfășoară, în prezent, în Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. În aceeași emisiune, premierul moldovean a spus că Bucureștiul „e cel mai inimos prieten al Republicii Moldova”, al Chișinăului.
Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.
SUSȚINERepublica Moldova are o relație foarte bună cu România, la toate nivelele, a declarat premierul Dorin Recean în emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. Premierul moldovean a menționat că Bucureștiul „e cel mai inimos prieten al Republicii Moldova”, al Chișinăului.
„Cu siguranță, Bucureștiul e cel mai inimos prieten al Republicii Moldova, al Chișinăului. Avem o relație foarte bună la toate nivelele, și cu președintele Iohannis, și cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, și cu fostul prim-ministru Nicolae Ciucă. România, în primul rând că ne-a salvat de la criza energetică pe care am avut-o în anii precedenți. România de fiecare dată ne ajută, inclusiv cu cea mai recentă donație de motorină pentru sectorul agricol. Avem foarte multe proiecte de infrastructură și inclusiv pe infrastructura digitală. Chișinăul și Bucureștiul sunt tot mai aproape și mai aproape. Bucureștiul ajută foarte mult guvernul de la Chișinău în procesul de integrare europeană”, a menționat premierul Recean, în aceeași emisiune.
Amintim că, în perioada 8 aprilie-7 iulie, în Republica Moldova se desfășoară Recensământul populației și locuințelor, un exercițiu statistic desfășurat în toate țările lumii menit să ofere o imagine asupra realității demografice în baza căreia se construiesc politici publice și se acordă asistență financiară.
Datele colectate în cadrul recesământului vor sta la baza tuturor politicilor implementate de stat la luarea deciziilor importante privind dezvoltarea infrastructurii, investițiilor în școli, grădinițe, servicii sociale și medicale, ssusțin autoritățile de la Chișinău.
Este al treilea recensământ organizat de la obținerea independenței Republicii Moldova. Primul a avut loc în 2004, iar cel de al doilea în 2014.
În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.
SUSȚINE