Premierul Dorin Recean, în discuții cu Michael Roth, președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului: „Moldova este țara oportunităților, iar Germania va rămâne alături pentru a le valorifica”

355
0

Importanța implementării reformelor pentru realizarea parcursului european al statului, dezvoltarea economică a Republicii Moldova, dar și situația de securitate la nivel regional au constituit principalele subiecte discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu Michael Roth, președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului german.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șeful Executivului a apreciat sprijinul consecvent al Germaniei acordat statului nostru, care contribuie la consolidarea diverselor sectoare cheie, accentuând și suportul oferit de partea germană Ucrainei, datorită căreia în Republica Moldova este pace. Astfel, autoritățile se pot concentra pe modernizarea țării, în baza celor patru direcții prioritare: dezvoltarea economică și creșterea bunăstării, pacea și securitatea, anticorupția și reforma justiției și integrarea europeană.

De asemenea, prim-ministrul a vorbit despre eforturile depuse de Executiv pentru crearea unui mediu de afaceri sigur și predictibil pentru investitori și s-a referit la beneficiile oferite antreprenorilor. „Obiectivul nostru este să dezvoltăm economia națională și să atragem investiții care vor genera noi locuri de muncă acasă”, a spus premierul Dorin Recean.

La rândul său, Michael Roth a reiterat sprijinul ţării sale pentru parcursul european al Republici Moldova și a subliniat că Republica Federală Germană va ajuta în continuare țara noastră să-și consolideze reziliența și să se dezvolte: „Moldova este țara oportunităților, iar Germania va rămâne alături pentru a le valorifica”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE