Pacificatorii moldoveni au participat la competiția DANCON March, desfășurată într-o localitate daneză

318
0

Militarii din cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţia de menținere a păcii KFOR din Kosovo, au participat recent la competiția DANCON March (Danish Contingency) desfășurată în localitatea Novo Selo, anunță Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit comandantului contingentului KFOR-20, maior Petru Tutunaru, în cadrul evenimentului sportiv, pacificatorii moldoveni au parcurs distanța de 23 de km, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de cel puțin 10 kg.

Aceștia au concurat alături de alți peste 1000 de militari din 23 de ţări. Banii colectaţi au fost donaţi în scopuri caritabile.

DANCON March (Danish Contingency) este o tradiţie a armatei daneze care datează din 1972. Acțiunea sportivă caritabilă este organizată anual în țările în care armata daneză a detaşat trupe.

Militarii Armatei Naţionale participă la DANCON March începând cu anul 2014.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE