Dosarul „Banca de economii”// CNA a reținut un bărbat, anunțat în căutare, învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani 

281
0

Un bărbat, anunțat în căutare în dosarul „Banca de Economii”, a fost reținut la data de 4 aprilie 2024, fiind învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie. Acesta a fost preluat de CNA la punctul de trecere a frontierei de stat Tudora-Starokazache, după ce organele de drept din Ucraina l-au extrădat în baza mandatului de căutare cu ulterioara arestare, emis de autoritățile moldovene, informează CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cauza penală a fost pornită în martie 2013, de către Procuratura Generală în baza autosesizării. Ulterior, la aceasta au fost conexate și alte cauze penale pornite de CNA, urmărirea penală fiind efectuată de către organul de urmărire penală al CNA sub conducerea Procuraturii Anticorupție.

Conform ordonanței Procurorului General interimar și schimbările în competență, Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în această cauză în continuare.

Potrivit materialelor cauzei, învinuitul, în coparticipare cu alte persoane, ar fi comis infracțiunea de spălare de bani, în sumă de 2 500 000 de lei, prin operarea mai multor transferuri pe diferite conturi, inclusiv ale companiei pe care o gestiona, astfel urmărind deghizarea provenienței banilor proveniți dintr-un credit luat de la Banca de Economii în anul 2011.

Bărbatul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat pentru infracțiunile care i se incriminează.

Anterior, Procuratura Anticorupție a anunțat despre faptul că, în iulie 2023, cinci persoane implicate au fost deferite justiției și în noiembrie 2023, alte șase persoane au fost deferite justiției pentru cauzarea Băncii de Economii un prejudiciu de 11 milioane lei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE