Ultima oră! Incendiu la un liceu din Chișinău. Zece echipaje de pompieri, la fața locului

389
0
Sursa foto: IGSU

Incendiu la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din municipiul Chișinău. Elevii și profesorii au fost evacuați după ce flăcările ar fi izbucnit în demisolul instituției de învățământ. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), zece echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Incendiul ar fi început în subsolul clădirii

„În după amiaza zilei de azi, 5 aprilie 2024, pompierii din capitală au fost solicitați să intervină conform numărului sporit de intervenție. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:37, iar potrivit informațiilor arderea s-a produs în interiorul liceului „Liviu Deleanu” de pe strada Liviu Deleanu 5/4 din municipiul Chișinău”, se arată în comunicatul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ajunși la fața locului, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au stabilit că focul  a cuprins demisolul instituției de învățământ. Elevii au fost evacuați din clădire pentru evitarea intoxicării cu produsele de ardere. Victime nu au fost raportate.

Sursa precizează că la moment, pompierii lucrează pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Internauții remarcă că o mașină de pompieri rătăcea prin curțile blocurilor

Într-o postare pe pagina sa de socializare, ex-viceministru al Ministerului Justiției al Republicii Moldova, Nicolae Eșanu, a scris că urmărește cum o mașină a pompierilor face turul blocului de locuit unde trăiește.

Fără instruiri privind căile de acces spre incendiu

„Și altele ar fi făcut la fel, dar au fost redirecționați de locatari. Și după aceasta pe lângă casa vecină, în încercarea de a ajunge, aparent, la liceul „Liviu Deleanu” și mă apucă groaza ce proporții va atinge incendiul până vor ajunge la destinație. O să acuze, pe bună dreptate, parcarea haotică a mașinilor în curți. Dar sper că cineva va răspunde pentru faptul că au pornit pe un drum greșit. Pe lânga casa noastră și pe lângă casa vecină nu există drum spre liceu. Iar faptul ca nu s-au făcut instruiri privind căile de acces spre un obiectiv atât de important cum este un liceu nu cred ca are vreo justificare.”

IGSU anunță că circumstanțele și pagube materiale urmează a fi stabilite ulterior.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE