SONDAJ// Numărul celor care susțin aderarea R. Moldova la UE este în creștere

315
0

Numărul persoanelor care sunt pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană este în puțină creștere, iar numărul celor care sunt împotriva integrării europene a scăzut, arată datele unui sondaj, realizat iData în luna martie current.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la UE rămâne aproximativ la același nivel, cu o ușoară creștere – 57,4% martie 2024 în comparație cu 56,7% în ianuarie 2024.

Concomitent, cei care se declară împotriva integrării europene au scăzut de la 34,4% în ianuarie 2024, la 32,8% în martie 2024.

În cazul organizării în aceeași zi a referendumului pentru aderarea la UE și alegerile prezidențiale, 43% susțin această idee, 43,9% sunt împotrivă, 13,1% sunt indeciși sau nu au dorit să răspundă. Cei care sunt împotrivă au scăzut cu 2% din ianuarie până în martie 2024,

În martie 2024, aderarea Republicii Moldova la Alianța Nord-Atlantică (NATO) este suținută de 31,3%, iar 56% se declară împotrivă.

Precizăm că, în perioada 18–24 martie 2024, compania sociologică iData a realizat un sondaj la nivel național folosind metodele CATI – 80%, CAWI – 20% pentru un eșantion total de 1131 respondenți.

Eroarea maximă de eșantionare este de ± 2.85%, iar numărul localităților incluse în eșantion este de 322 din toate raioanele, municipiile Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE