În localitatea Tomai, raionul Leova, localnicii au găsit o bombă de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial

356
0

Geniștii din Batalionul de Geniu „Codru” au neutralizat o bombă de aruncător, calibru 81 mm, depistată în localitatea Tomai, raionul Leova, informează Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor, echipa de deminare condusă de maiorul Ion Golovei, a constatat că obiectul exploziv era din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, acesta fiind descoperit de localnici în timpul lucrărilor agricole.

Bomba de aruncător a fost  distrusă în condiții de maximă siguranță.

Reieşind din faptul că majoritatea obiectelor explozive sunt depistate în timpul lucrărilor agricole de primăvară, geniștii militari informează populația că în cazul depistării unor obiecte explozive să anunțe 112 sau autoritățile publice locale (primăria, poliția); să marcheze  locul depistării obiectului exploziv și să nu atingă muniţiile cu mâna sau cu alte obiecte.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE