Moldovenii au o încredere substanțială în instituțiile religioase

296
0

În martie 2024, tendințele lunilor precedente în ceea ce privește distribuirea încrederii în politicieni moldoveni rămân aceleași. Primii trei politicieni în care au cea mai mare încredere respondenții sunt Maia Sandu – cu 24,3%, Ilan Șor – 11,49% și Igor Dodon – 11,2%, potrivit unui sondaj realizat de iData.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Instituțiile cu cea mai mare încredere, conform „ratingului net”, sunt Mitropolia Moldovei (103.8) și Mitropolia Basarabiei (102.1), indicând o încredere substanțială în instituțiile religioase.

Poliția vine următoarea cu un rating de încredere net de 85.7, sugerând un nivel relativ ridicat de încredere în forțele de ordine.

Instituțiile guvernamentale, cum ar fi Parlamentul și Guvernul, prezintă ratinguri de încredere nete de 74.1, respectiv 73.8, care, deși sunt pozitive, sunt mai scăzute decât în cazul instituțiilor religioase sau al poliției.

Justiția are un rating net semnificativ mai mic, de 54.1, indicând probleme de percepție sau performanță în această ramură.

Media și blogosfera, inclusiv televiziunile (81.8), posturile de radio (87.1), bloggerii și vloggerii (64.5), și TikTokerii (60.7), au ratinguri nete de încredere variabile, sugerând un grad divers de încredere în sursele de informare și divertisment.

Amintim că, în perioada 18–24 martie 2024, compania sociologică iData a realizat un sondaj la nivel național folosind metodele CATI – 80%, CAWI – 20% pentru un eșantion total de 1131 respondenți.

Eroarea maximă de eșantionare este de ± 2.85%, iar numărul localităților incluse în eșantion este de 322 din toate raioanele, municipiile Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE