CA a sancționat distribuitori din Găgăuzia cu 120 000 de lei pentru retransmiterea programelor interzise din Rusia și activitate neautorizată

386
0

În ședința publică de azi, 15 martie, cu unanimitate de voturi, membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au decis aplicarea amenzilor maxime prevăzute de legislația audiovizuală, în urma unui control desfășurat în Unitatea Administrativ-Teritorială (UTA) Găgăuzia.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Acesta a constatat încălcarea prevederilor ce țin de protejarea spațiului audiovizual național prin retransmisiunea conținuturilor interzise, produse în Federația Rusă, precum și activitate neautorizată de către CA.

„Orvitmedia” SRL a fost amendat cu 70 000 de lei pentru retransmisiunea programelor informative și analitice ale posturilor de televiziune rusești și cu 20 000 de lei pentru activitate fără act permisiv.

Compania retransmite, fără autorizație, 65 de servicii de televiziune, inclusiv „Первый канал”, „Россия 24” și „Россия 1” care, în perioada controlului, au difuzat emisiuni dedicate mesajului președintelui Federației Ruse către Adunarea Federală.

O altă companie, vizată anul trecut de două controale ale CA, „Ilk Halk Televizionu” SRL, a fost amendată cu 30 000 de lei, pentru activitatea, în mod repetat, fără licență de emisie.

Membrii CA au acordat un termen de cel mult 15 zile lucrătoare celor două entități pentru ca să își legalizeze activitatea.

CA informează că monitorizarea a fost inițiată la sesizarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE