A fost lansat sistemul de plăți instant MIA. Premierul R. Moldova: „Un pas concret în direcția sprijinirii cetățenilor noștri și a alinierii Republicii Moldova la economia digitală europeană”

300
0

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la evenimentul de lansare a sistemului de plăți instant MIA, organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM). Șeful Executivului a menționat că acest eveniment marchează un moment important în modernizarea sistemului de plăți autohton și că, astfel, vor fi accelerate, simplificate și reduse costurile tranzacțiilor financiare pentru toți cetățenii, ceea ce va contribui la securitatea și eficiența economică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Prin lansarea MIA, ne asigurăm că rămânem pe calea inovației, facilităm accesul egal la serviciile de plată și susținem creșterea economică durabilă. Este un pas concret în direcția sprijinirii cetățenilor noștri și a alinierii Republicii Moldova la economia digitală europeană”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Sistemul de plăți instant MIA, dezvoltat de (BNM), a fost lansat în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Programul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Reforme instituționale și structurale în Moldova.

Sistemul este disponibil în instituții financiare din țară și permite consumatorilor și companiilor să transfere bani în mai puțin de 15 secunde, fără plata comisioanelor și indiferent de bancă, doar în baza numărului de telefon, oferind o metodă rapidă, sigură și eficientă de efectuare a tranzacțiilor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE