MAIA// 13 producători de cereale au depus cereri în valoare de circa 4,95 milioane lei pentru Creditul Agricol de Urgență

289
0

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) informează că, în perioada 1-11 martie curent, au fost recepționate 13 cereri de garantare pentru Creditul Agricol de Urgență, instrument financiar destinat producătorilor de cereale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Programul care prevede acordarea de credite în valoare de până la 500.000 lei fiecărui solicitant a înregistrat până acum o cerere totală de aproximativ 4,95 milioane lei. Din totalul cererilor depuse, zece au fost deja aprobate.

Creditul Agricol de Urgență este singurul produs de acest gen care beneficiază de o garanție din partea statului în valoare de 90%.

Totodată, este unicul produs garantat de stat accesibil clienților băncilor comerciale din categoria substandard.

Băncile comerciale participante la program sunt responsabile pentru analiza detaliată a fiecărei cereri, conform politicii și procedurilor interne, cu admiterea criteriilor specifice categoriei substandard: situaţia financiară înrăutățită; întârziere la recuperarea plăţilor de la 91 până la 180 de zile; fluxurile mijloacelor băneşti care constituie o garanţie personală (fidejusiune) estimate a fi insuficiente pentru executarea regulată a obligaţiunilor/executarea garanţiei; sau alţi factori similari care constituie motive pentru clasificarea creditului ca substandard.

Produsul va fi disponibil și operațional până la data de 31 mai 2024.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE