Ambasadorului rus la Chișinău i-a fost înmânată nota de protest: „Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova”

312
0
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Acestuia i-a fost exprimat protest în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova contrar solicitării MAE.
„Astfel, Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.
Ministerul Afacerilor Externe continuă să evalueze situația și vor informa adițional despre alte reacții ce se impun”, scrie în comunicatul MAE.

Premierul Dorin Recean a comentat decizia Republicii Moldova de a exprima protest Federației Ruse pentru deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a statului nostru:

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Republica Moldova întotdeauna solicită să fie respectată și, corespunzător, asta înseamnă respect față de cetățenii republicii noastre. Statul acționează acolo unde poate să controleze mediul și, corespunzător, nu vom admite să fie încălcări pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale. În rest, așa cum am spus, nota de protest a fost înaintată ambasadorului rus.

Și încă o dată repet: toată lumea trebuie să respecte statul Republica Moldova și, prin aceasta, cetățenii Republicii Moldova”, a spus premierul Dorin Recean.

Menționăm că Oleg Vasnețov  a fost convocat în această dimineață la MAE pentru a-i fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei cu referire la deschiderea a șase secții de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova contrar solicitării autorităților Republicii Moldova.
Presa din regiune a scris că locuitorii din Transnistria, care dețin cetățenia Federației Ruse, vor putea alege președintele Rusiei, pe 17 martie curent, în cadrul a șase secții de vot;  trei deschise în Tiraspol și câte una la Tighina, Râbnița și Grigoriopol.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE