Patru administratori de companii, reținuți de CNA într-un dosar de deposedare a municipalității de circa 8 ha de teren în valoare de peste 10 milioane de lei  

340
0


Mai multe percheziții au fost operate, în această dimineață, de ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău, într-un dosar de escrocherie. Patru pretinși administratori de societăți moldovenești au fost reținuți, fiind bănuiți de implicarea într-o schemă de delapidare a Primăriei mun. Chișinău de 8 hectare de teren din sectorul Râșcani, cartierul Poșta Veche (strada Podgorenilor), în valoare de peste 10 milioane lei, informează CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit faptelor investigate, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane, care ar fi acționat în complicitate cu funcționari din cadrul Primăriei mun. Chișinău și OCT Cadastru, urmărind scopul dobândiri ilicite a bunurilor proprietate publică, au utilizat o hotărâre judecătorească falsă, pronunțată în anul 2013 de către Judecătoria Râșcani mun. Chișinău, prin care ar fi recunoscut valabilitatea unor contracte de vânzare-cumpărare presupus încheiate între Primăria mun. Chișinău cu o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii moldovenești.

În urma acestor contracte, s-a înregistrat fictiv dreptul de proprietate asupra terenurilor cu suprafața totală de 7,9 ha, transmise anterior în folosința Societății pe Acțiuni ,,CZOM”, redenumită ulterior în SA SUCCIN.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA în dimineața zilei de azi, 5 martie 2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale, iar cele patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari, urmează a fi plasate în izolatorul CNA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE